Nevetséges, de egyben elszomorító is

Néhány éven belül Magyarország ismét embert küldene a világűrbe.

Magyarország 2024-ben űrhajóst kíván küldeni az űrbe – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Európai Űrügynökség Space19+ miniszteri konferencián.

„Az űripar az egyik legfontosabb iparág lesz a jövőben. Magyarország számárára ez egy újabb fejlődési, kitörési lehetőség, fókuszában a második magyar űrhajós kiképzése és a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) történő felküldése szerepel, amelyet 2024-re reálisan megvalósíthatónak látunk az orosz Roszkoszmosz együttműködésben” – fogalmazott a magyar tárcavezető.

Szijjártó Péter beszámolt arról, hogy ezen a héten Új-Zélandról felbocsátják a magyar űripar történetének második és harmadik műholdját, amelyek most először a mesterséges elektromágneses szmogot mérik a magas légkörben.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Pedro Duque spanyol tudományos felsőoktatási és innovációs miniszter találkozója Sevillában 2019. november 27-én. MTI/KKM/Borsos Mátyás

Kapcsolódó cikkek

A KDNP 1,2 millió forintért nyalt el lekvárt!

Rubóczki Tamás

Megújult az OLKT WEBLAP!!! Az Orbán Lapjáról Kitiltottak Társasága weboldala :)

O.L.K.T.

Így védekezett Orbán az Európai Parlamentben: VIDEÓ

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!