Nesze nektek, itt a “rabszolgatörvény”

0

A Fidesz esztelen hozzáállása a magyar dolgozókhoz már szedi az áldozatait! A Jobbikot mélységesen felháborítja az a ma életbe lépő törvény, amely a központi hivatalok tisztviselőinek munkakörülményeit “rendezi”. 

Közalkalmazott rabszolgák – Forrás: MTI

A köztisztviselők “rabszolgatörvényének” értelmében a napi munkavégzés idejét 8 óráról 9 órára emelhetik fel (amibe még az ebédszünet sem fér bele), a napi munkaidőt pedig 12 órára növelhetik mindenféle ellentételezés nélkül. A törvény szerint az alapszabadságot is csökkentik a jelenlegi 25-ről 20 napra, valamint a megyei és a fővárosi kormányhivatalok dolgozóitól elvonják a cafeteriát is.

Az Orbán-kormány már bizonyított, hiszen a rabszolgatörvény botrányos elfogadásával teljesen kiszolgáltatottá tették a magyar kétkezi dolgozókat, de ezzel a döntésükkel selyemzsinórt küldtek a köztisztviselőknek is. A Fidesznek végre fel kellene fognia: nem a munkaidőt kell növelni, hanem a béreket kell emelni. Nem a szabadságot és a cafeteriát kell csökkenteni, illetve megvonni, hanem az állam működési feltételeit biztosító köztisztviselők megbecsülését kell emelni. Mindezek nélkül súlyos katasztrófa elé néz az államigazgatás, mert a méltatlan munkakörülmények és az alacsony bérezés miatt már így is nagy munkaerőhiányban szenved a szektor.

Önnek is joga van tudni: ez a döntés életveszélyes az állam rendes működésére és a hivatalokban dolgozókra nézve. 

forrás. Pintér Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője