Nesze neked Pintér: Egy négyéves gyermek és édesanyja életébe került, hogy rendőrség nem vette komolyan a bejelentést!

0

Nálunk is megismétlődött ugyanaz, ami Romániában egy fiatal lány, Budapesten pedig egy 4 éves gyermek és édesanyjának életébe került. A rendőrségi dolgozó elbagatellizált egy bejelentést: augusztus 22-én egy 10 óra 54 perckor érkezett bejelentést követően a rendőrök emberi mulasztás miatt nem mentek ki a Zöldlomb utcai címre, egy nap múlva holtan találták a gyermeket és az édesanyját, mert az apa kiirtotta az egész családot.

A 35 éves S. Levente ugyanis a bejelentést követően megölte 31 éves élettársát, és 4 éves közös gyereküket.

A vizsgálatot azért rendelte el a főkapitány, mert augusztus 22-én egy 10 óra 54 perckor érkezett bejelentést követően nem mentek rendőrök a megadott címre. A rendelkezésre álló adatok alapján 2019. augusztus 22-én 10 óra 54 perckor egy nő hívta a segélyhívót, mert egy nappal korábban, a hajnali órákban furcsa hangokat hallott a szomszédból. A bejelentő azt is elmondta, hogy egész nap nem látta a mellette lévő lakásban bérlőként élő családot. A nyomozás adatai szerint a bejelentést megelőzően 24 órával a család tagjai már nem éltek.
A Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese megvizsgálva az előzményeket, úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.
Budapest rendőrfőkapitánya elfogadhatatlannak tartja az intézkedés elmulasztását, ezért vizsgálatot rendelt el.

A vizsgálat megállapította az ügyeletes mulasztását, ezért fegyelmi eljárás indult ellene.

– ismerte el a BRFK.

Romániában egyébként lemondott a román belügyminiszter az elrabolt és meggyilkolt lány miatt. Vajon Pintér Sándor le fog mondani?

Tippeljenek!