Nesze neked magyar! Orbán bármikor lekapcsolhatja az internetet egy fideszes törvénymódosítás miatt!

0

Egy törvénymódosítás szerint Orbán ezután bármikor lekapcsolhatja az internetet megelőző védelmi helyzetre hivatkozva.

Újabb rendkívüli állapotot emelt a jogrendbe a kormány: az úgynevezett honvédelmi vészhelyzetet a kabinet szabadon léptetheti az Országgyűlés felhatalmazása nélkül is.

A honvédelmi miniszter úgynevezett közérdekű használati jogot alapíthat bármilyen ingatlanra, amelyen

„az ország védelmét vagy szövetségi kötelezettségének teljesítését biztosító létesítmény építhető, telepíthető és üzemeltethető”.

Vagyis bármilyen telket, üzemet kisajátíthat egy időre – magyarázta a Népszavának Harangozó Tamás, a honvédelmi bizottság MSZP-s tagja.

A salátatörvény még egy érdekességet rejt. Létezik az úgynevezett „megfelelő védelmi helyzet”, amit külső fegyveres támadás veszélye esetén vagy szövetségi kötelezettség teljesítése érdekében hirdethet ki az Országgyűlés. Most a kormány azt akarja, hogy a megelőző védelmi helyzetben korlátozni lehessen az internetes tartalmak elérését.

Íme a törvény.:

A szocialista politikus szerint ezzel nem is lenne baj. A probléma az, hogy megelőző védelmi helyzetben a kormány rendeletben vezetheti be a különböző rendkívüli döntéseket, és már a megelőző védelmi helyzet is gumiszabály, lényegében a kabinet dönti el, mit tekint annak.

Ébresztő Magyarország! Elég volt az Orbán kormányból!/Kép. hvg.hu
Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes (MSZP)./Kép. mszp.hu

Forrás: Népszava

 

 

olkt.hu/nepszava.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!