Nemzeti konzultációt indítottak a magyar tűzoltók

Közleményt juttatott el az MTI-nek a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, amelyben egy kérdőív kitöltésére kérik a lakosságot. A felmérést Nemzeti Konzultáció a Hivatásos Tűzoltók Jövőjéért címmel tették közzé és a szakszervezet honlapján érhető el. 

“Amint az elmúlt évek közvélemény kutatásai egyértelműen kimutatták, a társadalom körében a szakmákat tekintve a tűzoltók bizonyultak az egyik legnépszerűbbnek. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete ennek kapcsán szeretne egy felmérést készíteni a lakosság körében, melyhez együttműködő segítségüket szeretnénk kérni az alábbi kérdőív kitöltésével.”

– szerepel a felhívásban.

A konzultációban ismertetik, a tűzoltóknak milyen korlátozásokat kell elfogadniuk, például a külföldre utazással kapcsolatban, de arra is kitérnek, hogy megfigyelhetik őket, beleegyezésük nélkül más beosztásba helyezhetik a tűzoltókat, vagy, hogy a heti munkaidejük nem 40, hanem 48 óra lett, mindenféle ellentételezés nélkül.

Tudta ön, hogy egy kezdő tűzoltó alig 180.000 forintot visz haza? 

– áll egy másik kérdésben, de kitérnek a nyugdíjazásra is.

“Elfogadhatónak tartaná-e Ön, a beavatkozó tűzoltók (akik a tényleges tűzoltásban közvetlenül vesznek részt…) vonatkozásában, a 2011-ben megszüntetett szolgálati nyugdíjrendszer visszaállítását, mely szerint az a tűzoltó, aki rendelkezik 25 (!) év szolgálati viszonnyal, és betöltötte 50-edik életévét, vagy egészségügyileg alkalmatlanná válik a hivatásos szolgálatra, azt érdemei elismerése mellett nyugállományba helyezzék?”

A lakosságot arra kérik, az információk tudatában válaszoljon, vállalná-e ilyen feltételek mellett a szakmát.

A Tűzoltók Nemzeti Konzultációját itt töltheti ki.

atv.hu

Kapcsolódó cikkek

Az ajándékozásról néhány szó!

O.L.K.T.

A Fidesz tele van spiclivel!

O.L.K.T.

Ujhelyi István: “Anyaszomorító kormányzás van Magyarországon!”

O.L.K.T.

Hozzászólok