Nemzeti konzultációt indítottak a magyar tűzoltók

Közleményt juttatott el az MTI-nek a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, amelyben egy kérdőív kitöltésére kérik a lakosságot. A felmérést Nemzeti Konzultáció a Hivatásos Tűzoltók Jövőjéért címmel tették közzé és a szakszervezet honlapján érhető el. 

“Amint az elmúlt évek közvélemény kutatásai egyértelműen kimutatták, a társadalom körében a szakmákat tekintve a tűzoltók bizonyultak az egyik legnépszerűbbnek. A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete ennek kapcsán szeretne egy felmérést készíteni a lakosság körében, melyhez együttműködő segítségüket szeretnénk kérni az alábbi kérdőív kitöltésével.”

– szerepel a felhívásban.

A konzultációban ismertetik, a tűzoltóknak milyen korlátozásokat kell elfogadniuk, például a külföldre utazással kapcsolatban, de arra is kitérnek, hogy megfigyelhetik őket, beleegyezésük nélkül más beosztásba helyezhetik a tűzoltókat, vagy, hogy a heti munkaidejük nem 40, hanem 48 óra lett, mindenféle ellentételezés nélkül.

Tudta ön, hogy egy kezdő tűzoltó alig 180.000 forintot visz haza? 

– áll egy másik kérdésben, de kitérnek a nyugdíjazásra is.

“Elfogadhatónak tartaná-e Ön, a beavatkozó tűzoltók (akik a tényleges tűzoltásban közvetlenül vesznek részt…) vonatkozásában, a 2011-ben megszüntetett szolgálati nyugdíjrendszer visszaállítását, mely szerint az a tűzoltó, aki rendelkezik 25 (!) év szolgálati viszonnyal, és betöltötte 50-edik életévét, vagy egészségügyileg alkalmatlanná válik a hivatásos szolgálatra, azt érdemei elismerése mellett nyugállományba helyezzék?”

A lakosságot arra kérik, az információk tudatában válaszoljon, vállalná-e ilyen feltételek mellett a szakmát.

A Tűzoltók Nemzeti Konzultációját itt töltheti ki.

atv.hu

Kapcsolódó cikkek

Kiderült, hogy a CSOK az évtized legnagyobb átverése!

O.L.K.T.

Újabb, brutális tényeket tettek közzé Borkai Zsoltról!

O.L.K.T.

Fél Pestet lezárják egy gyilkos, népirtó miatt aki vendégségbe jön egy másik gazemberhez.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!