Nemzetbiztonsági kabinettag lett Rogán! Rablóból pandúrt…

0

Rogán Antal a miniszterelnök kabinetfőnöke is bekerült az Orbán Viktor vezette nemzetbiztonsági kabinetbe. A Magyar Nemzet adta hírül ma reggel, hogy a nemzetbiztonsági kabinetnek eddig a belügy-, a külügy-, a honvédelmi- és a Miniszterelnökséget vezető miniszter voltak a tagjai, de a friss Magyar Közlöny szerint módosították a vonatkozó kormányhatározatot, így már a propagandaminiszter Rogán Antal is helyet kap köztük. A kabinet munkája különösen fontos szereppel bír: ők tesznek javaslatot a kormány nemzetbiztonsági politikájára, valamint koordinálják a terrorizmus elleni küzdelemmel összefüggő feladatokat.

Egy kis adalék ehhez:

A Magyar Nemzet megszerezte a Bevándorlási és Menekültügyi Hivataltól a lezárult letelepedési kötvényprogram végleges adatait. Eszerint

1. 6585 bevándorlónak jegyeztek le állampapírt a közvetítővállalkozások.

2. A családegyesítéssel együtt 19 885 bevándorlónak adott letelepedési engedélyt az Orbán-kormány.

3. A közvetítőcégeket egy kivétellel adóparadicsomokban jegyezték be.

4. A cégek összesen 155 milliárd forintot kaszáltak a bolton.

5. Ez a pénz mind a magyar államé lehetett volna, ha nem iktat be közvetítőket.

6. A kötvények kamatai és a piaci kamatok közötti különbözeten a magyar állam közvetlenül is 20 milliárd forintot bukott.

7. A Rogánhoz és Habonyhoz köthető ügyvéd, Kosik Kristóf cége ügyfelenként ötezer eurót nyert.

8. Ami összesen tízmilliárd forint.

9. Így összesen 165 milliárd forintot kasszírozott a Rogán-Habony kör a letelepedési kötvénybizniszen.

10. A külföldiek 78 százalékát egyetlen cég, a Kajmán-szigeteken bejegyzett Hungary State Special Debt Fund hozta be, amelyik a kínai piacot kapta meg.

11. A cég az engedélyt átadta egy hasonló nevű hongkongi vállalkozásnak, amelyiknek 3, a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett offshore cég a tulajdonosa.

12. Az engedélyeket nem a kormány, hanem az Országgyűlés – akkor Rogán által vezetett – gazdasági bizottsága osztotta, amelyik jogilag nem vonható felelősségre, tehát még 1 kormányváltás után is megkérdezheti Rogán, hogy

közöd?

 

(MTI)