Németh Szilárd határon túlról érkező csepeli kampányolókat mutatott be Orbán Viktornak

0

Hogy a külhoni segítőknek csak a mozgósításban lesz-e szerepe, vagy az ukrán határhoz közeli tömeges átjelentkezésekről van szó a XXI. kerületben is, egyelőre nem tudni – adta közzé hvg.hu. A Fidesz csepeli polgármestere, Borbély Lénárd töltötte fel Facebook-oldalára a videót, amelyen óriási taps fogadja a helyi pártirodán vasárnap délelőtt megjelent miniszterelnököt. Orbán Viktor az összegyűlt önkénteseknek arról beszél, hogy vasárnap teljesen új csata kezdődik, ami már csak a részvételről szól,

“úgyhogy nyomják meg, legyenek kedvesek”

– buzdított a miniszterelnök nagy tetszést aratva. A felvétel érdekessége, hogy azon a Fidesz csepeli jelöltje, Németh Szilárd határon túlról érkezett “csapataik” vezetőit mutatja be Orbán Viktornak. Hogy ők csak a mozgósításban segítenek-e, vagy határon túlról átjelentkezett szavazókat is hoztak-e magukkal az nem derül ki, mindenesetre csütörtökön és pénteken több jelzés érkezett szerkesztőségünkbe, hogy nem férnek fel a csepeli HÉV-re, és a HÉV-végállomásról induló buszokra, mert a járművek tömve vannak hátizsákos-bőröndös, magyarul többnyire nem is beszélő “utazókkal”. A héten az ország több településéről – főként az ukrán, a szerb és a román határhoz közeli településekről – derült ki, hogy százas nagyságrendben jelentkeztek be egyetlen lakcímre kettős állampolgársággal, így magyar választójoggal bíró szavazók.

Csepel visszavétele fontos a Fidesznek

Németh Szilárd körzetében már tegnap is látszott, hogy a mozgósítást nem bliccelik el: a fenti kép a még az esti órákban is tárva-nyitva levő Fidesz-irodán készült. A háttérben álló táblán az aktivisták neve mellett az egyes szavazókörök és különböző nagyságrendű számok szerepeltek – feltehetően, hogy ki hány miniszterelnöki levelet vitt ki, vagy hány háztartást hívott fel. A bejárati pultnál fideszes hűtőmágnesek, beljebb egyéb fideszes kegytárgyak álltak felhalmozva, a VIP-szavazóknak pedig komplett csomag volt összekészítve, amiben még Németh Szilárd szakácskönyve is benne volt. A csepeli önkormányzat szombaton amúgy egy ingyenkajás-ingyensörös családi fesztivállal gyúrt rá a kampányhajrára.

 

olkt.hu/hvg.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!