Nem veheted el! A véleménynyilvánítás szabadsága a parlamentben is megengedett egy demokráciában

0

Hadházy szerint újra meg kell fontolni, hogy az ellenzék kivonuljon a Parlamentből

  • Hadházy Ákos független parlamenti képviselő táblákat tartott Orbán Viktor pulpitusa alá, miközben a miniszterelnök az őszi parlamenti ülésszakot megnyitó beszédét tartotta.
  • A táblákon olyan feliratok szerepeltek, mint hogy „Stop propaganda, stop korrupció”, „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”, illetve „a lónak a faszát”.
  • Az egyik táblát Orbán megpróbálta kiragadni Hadházy kezéből, de nem sikerült. Kormánypárti képviselők siettek a segítségére, kisebb dulakodás után végül elvették Hadházytól a táblákat.
  • Ez az ötlet régóta megvan, de az hogy ezt most meg is csináltam, ahhoz egyértelműen kellett a Kövérnek ez az új szabálya, a parlamenti tudósítás kinyírása. Ez azt mutatja, hogy a választások után nem puhulnak, nem vonják le a következtetéseket, hanem ilyen disznóságok jönnek. Egy ilyen döntés miatt Lengyelországban tízezrek mentek az utcára, és komoly balhék voltak. Sajnos Magyarországon még nem érett meg erre a helyzet. Azt szeretném, hogy vegyük észre, hogy folyamatosan zárják el a demokrácia csapjait.
    A kormánysajtó most sokáig a balhéval és az ön trágár táblájával lesz elfoglalva. Jó ez? 

    Az, hogy csúnya szót használtam nem hirtelen felindulásból jött. Ezzel azt akarom jelezni, hogy az ellenzék nincs olyan helyzetben, hogy érvekkel meggyőzzön kormánypárti szavazókat, mert ezekkel az érvekkel az emberek legnagyobb részéhez nem jutunk el. Az érveink eljutnak a tudatos hírfogyasztókig, akik keresik az igazságot, ez lehet, hogy van egy millió ember, de a kormánypropaganda a maradék sok millió embert is eléri. Hozzájuk az érveink már nem jutnak el.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!