Nem szavazzák meg Trócsányit uniós biztosnak

Üzentek Orbánnak.

Nem elég, hogy már a vereséggel felérő “rekordgyőzelme” előtt felfüggesztették a Fideszt a néppárti tagságából, és utána kiszorították a képviselőit az EPP-frakció vezetéséből, most már arra is van esély – sőt, inkább több mint kevesebb -, hogy

Orbánnak nem lesz embere az Uniós kvázikormányában, az Európai Bizottságban sem.

2014-ben  Navracsics Tibor  delegálta a Bizottságba  a Fidesz elnöke. A korábbi igazságügy-, majd külügyminiszter viszont kiesett az uralkodó kegyeiből és most már utódját, Trócsányi Lászlót jelölné az EB-be. (Ez is egyfajta száműzetés egyébként.)

A majdani Bizottságról egyben kell szavaznia az új Európai Parlamentnek, és mivel nem jött össze Orbán álma – valamint egyetlen esélye – a jobbközép és a széljobb együttes többsége, illetve az ebből következő koalíciója, kérdéses, hogy megszavaznak a többséghez szükséges liberálsok, macronisták és szocdemek egy olyan Bizottságot, amibe Orbán is jelölhetett egy – minden bizonnyal illiberális – tagot.

Eddig erről nyilvánosan senki nem fogalt állást, az MSZP-s Ujhelyi István, aki egyszem szocialistaként az EP második legnagyobb frakciójában ül, most viszont világossá tette:

nem kérnek Orbán miniszteréből

Forrás és folytatás itt:https://b1.blog.hu/2019/06/09/nem_szavazzak_meg_trocsanyit_unios_biztosnak#more14885760

Kapcsolódó cikkek

Kövér: A klímaváltozás hisztit csak Soros találta ki

O.L.K.T.

Felfüggesztették huszonhét vérnyomáscsökkentő forgalmazását

O.L.K.T.

Ez ma a vidéki valóság

O.L.K.T.

Hozzászólok