Nem lett karácsonyi ajándék a Kossuth téri szánkókból

0

A Fidesz szegény gyerekeknek ígérte karácsonyra, január 3-án még mindig a téren állnak a szánkók. A Momentum pótolja a megrongált szánkókat. 

Karácsonyi ajándéknak szánták a Fidesz szerint, mégis még mindig a Kossuth téri karácsonyfa körül állnak azok a bizonyos szánkók, amelyek a kormányzati nyilatkozatokban az ellenzéki randalírozások szimbólumaként kerültek a sajtóba.

A december 13-i ellenzéki tüntetések idején ugyanis náhány tüntető megrongált pár szánkót, amelyet a karácsonyfa előtt állítottak fel. A Fidesz és a kormányzati média szerint ezeket a szánkókat karácsonyi ajándékként adták volna rászoruló gyerekeknek.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs már másnap arról beszélt, hogy a tüntetők – „bevándorláspárti Soros-aktivisták”, „külföldi Soros-zsoldosok” – provokatív randalírozása azzal a céllal, hogy „lejárassák hazánkat”, elfogadhatatlan és ezt a magyar emberek elutasítják.  „Minden jóérzésű magyar ember döbbenten áll” a történetek előtt, hogy a Soros-aktivisták sem a törvényeket, sem a hagyományokat nem tisztelik.

Szánkó-kronológia: határon túlról jött a segítség

Egy nappal a szánkórongálás után, december 14-én is volt tüntetés a Kossuth téren – a tüntetők egy része aznap a Sándor-palotához vonult, azt kérve Áder János köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a túlóráról és a közigazgatási bíróságokról szóló törvényt –, ekkor már helyreállították a szánkógyűrűt, amely nem tűnt foghíjasnak.

Karácsonyi ajándékozás már nem lehetséges, tekintettel arra, hogy már újév is elmúlt. (Igaz, az ortodox karácsony még esélyt ad a karácsonyi ajándékozásra, bár óvatosnak kell lenni: a román ortodox egyház szintén december 25-én tartja a karácsonyt, így a szerb és örmény ortodox egyház jöhet szóba, amely január 6-7-én köszönti Jézus születését.)

Hidvéghi nyilatkozata alapján elképzelhető az is, hogy mivel épp azok a szánkók estek áldozatul „a Soros-zsoldosok törvényt és hagyományt sem tisztelő, megdöbbentő randalírozásának”, amelyeket átadtak volna karácsonyi ajándékként szegény gyerekeknek, így az ajándékozás el is marad.

A Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanis azt mondta:

elfogadhatatlan, hogy a Soros-aktivisták összetörjék azokat a szánkókat, amelyeket szegény gyermekeknek szerettünk volna odaadni karácsonykor.

Forrás és bővebben:https://index.hu/belfold/2019/01/03/karacsony_kossuth_ter_szanko_fidesz/

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!