Nem lesz Orbán szobor Felcsúton

Jakab Péter hiába akart Orbán-szobrot állíttatni Felcsúton, Kövér Lászlóvisszautasította a 2020-as költségvetési törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát.
Az ellenzéki képviselő Orbán Viktor szobrára a kormányfő felcsúti házánál, 100 ezer forintot különített volna el a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs büdzséjéből. A maradék összeget Mészáros Lőrinccel pótoltatatta volna ki.
Jakab ezzel indokolt.
Minden bukott diktátornak jár a szobor, hogy később legyen mit ledönteni. A fenti költség biztosítása mindössze 100.000 Forint erejéig érintené közvetlenül a költségvetést. A megvalósításhoz szükséges fennmaradó összeg fedezése érdekében javasoljuk Mészáros Lőrinc, mint Orbán Viktor vagyonkezelője bevonását a projektbe, hogy a pénz ne legyen akadály a beruházásnál várhatóan megjelenő túlárazás esetén se.
A jogalkotásban igen ritka házelnöki eljárásra Kövér László azért szánta el magát, mert szerinte a jobbikos módosító javaslata
az Országgyűlés tekintélyét sérti, ezért az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/201. (II. 24.) OGY határozat (a továbbiakban: HHSZ) 29. § (3) bekezdés b) pontjában biztosított jogomnál fogva az indítványt visszautasítom.
Kövér László tudatta, döntése ellen Jakab az Országgyűlés Igazságügyi bizottságához fordulhat.

Forrás 24.hu

Kapcsolódó cikkek

A jó idő nem kedvez a Fidesznek

O.L.K.T.

“”Ezt meg ki a f.sz tálalta ki?”

O.L.K.T.

Te gazember! Utaztam ma a hármas metrón

O.L.K.T.