Nem lesz Olimpia? Sebaj, Orbán minden stadiont felépíttet

0

Az elmebeteg megalománia folytatódik. Orbán nem áll le!
Bár hivatalosan már régen lemondtunk a budapesti olimpiáról, a játékok lebonyolítására alkalmas létesítmények sorra épülnek.
2022-es kézilabda Eb-re olyan

22 ezres stadiont húznak fel a fővárosban, ami megfelel az olimpiai kritériumoknak is. Ezzel párhuzamosan 5-6 ezer fős jégkorongcsarnok is épül, ahol akár a küzdősportok eseményeit is meg lehet rendezni, ha lefedik a játékteret.

Készül a Budapesti Teniszközpont is, mégpedig 17,5 milliárd forintért, miközben a Művészetek Palotája mellé 4-5 ezer fős konferenciaközpontot tervez a kormány. Ez utóbbi azért érdekes, mert a súlyemelő versenyek helyszíne is lehetne – olvasható a napilapban.

Csepelen is épül egy 40 ezres atlétikai stadion a 2023-as atlétikai világbajnokság miatt, ám ezt már direkt úgy építik meg a Népszava szerint, hogy akár 60 ezresre is ki lehessen bővíteni – szintén az olimpia miatt.

Mivel a 2024-es játékokat Párizs rendezi, míg 2028-ban Los Angeles lesz a házigazda, ezért jelentősen csúszhat az rendezésről szőtt álom. Mindezt erősíti, hogy 2032-re valószínűnek tűnik egy közös koreai jelentkezés, ami mellett Budapestnek – és senki másnak – biztosan nem lenne esélye.

Forrás HVG

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!