Nem kérnek a Fideszből

Az Európai Szocialisták és Demokraták (S&D) csoportja Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök jelölt meghallgatása előtt – rendkívüli napirendi pontként szavazott arról, hogy a frakció kit képviseljen a Néppárt (EPP) fideszes bizottsági jelöltjeivel kapcsolatban, közölte Facebook-oldalán Ujhelyi István.
Mint írta,a Fidesz öt képviselőjét is jelölték különböző európai parlamenti szakbizottságok alelnöki posztjaira, melyek közül Deutsch Tamás költségvetési ellenőrző bizottságban betöltött alelnöki posztja önmagában az európai értékek arcul csapásával érne fel.

Ujhelyi felháborítónak és megengedhetetlennek nevezte, hogy „az Európai Unió ellen hazug hadjáratot folytató Orbán-rezsim katonáit ültessék fontos pozíciókba az Európai Parlamentben.”

Emiatt az S&D frakció elsöprő többséggel megszavazta, hogy a mai szavazásokon nem fogja támogatni a fideszes jelölteket a szakbizottságok alelnöki posztjaira.

Egyértelmű jelzést küldünk tehát Orbán Viktornak: aki a jogállamiság lebontásával putyini diktatúrát épít Európa közepén, annak nincs helye az EP meghatározó posztjain sem. Európa ellenségeinek mi nem osztunk lapot!

Forrás24.hu

Kapcsolódó cikkek

Jakab Péter ismét megmondja

O.L.K.T.

Az agymosottnak esze sincs?

O.L.K.T.

Hatalmasat kaszált a Coca-cola az ostoba fideszes bojkotton

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!