NEM KAPNAK TÖBB PÉNZT A KORMÁNYPÁRTI TELEPÜLÉSEK

0

A választások előtt a fideszes vezetők és jelöltek rendszeresen azzal zsarolnak és fenyegetőznek, hogy egy település csak akkor kap pénzt, ha kormánypárti vezetőt választ. Ahol nem fideszes lesz a polgármester, ott ne számítsanak sok jóra.

Nos, ebből egy szó sem igaz.

A G7 gazdasági hírportál statisztikai módszerekkel vizsgálta meg, hogy tényleg megéri-e kormánypárti polgármestert választani. Az eredmény teljesen egyértelmű:
lényegében nem számít a polgármester hovatartozása.

“Amelyik polgármester igazán jól végzi a dolgát, annak a települése talán nem is szorul rá az átláthatatlan módon, gyakran korrupt érdekek vagy szimpátiák alapján osztott központi fejlesztési támogatásra ” – állapítja meg a tanulmány, hozzátéve: “ez a kényszer akár erős ösztönző lehet egy nem fideszes polgármesternek, hogy jobban végezze a dolgát.”

Azt már mi fűzzük hozzá, hogy a Fidesz az előző kampányban csőddel fenyegetőzött Salgótarjánban is, de ellenzéki vezetésű városként az utóbbi öt évben a nógrádi megyeszékhely mégis példát mutatott.
A fejlesztési pénzeket korrupciós botrányok nélkül, értelmesen használta fel a város. Csökkent a munkanélküliség, jelentősen nőttek az ingatlanárak, megújultak az óvodák, iskolák, orvosi rendelők, utak, újra kinyitottak a boltok, új befektetők érkeztek a városba, újraindult a felsőoktatás, egymást érték a nemzetközi szintű sportesemények, felpezsdült a közösségi élet. A város lokálpatrióta vezetői a település érdekében, a pártpolitikát félretéve dolgoztak.

A G7 szerint egyáltalán nem tűnik úgy, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok több pénzből gazdálkodhatnának vagy ha mégis, azt sem feltétlenül érzi meg a lakosság.

Sok kormánypárti városban a pénzek felhasználását korrupt módon irányítják az Orbán gazdasági hátországához tartozó üzleti körök vagy egyszerűen értelmetlen és fenntarthatatlan projektekre költik. Elég a gyulai exfideszes polgármester vallomására gondolni, aki szerint a közbeszerzések 93%-át a fideszes vezetéssel összenőtt cégek nyerik. De említhetjük az Elios-ügyet, a városok nyakán maradó üres stadionokat, a milliárdokkal kitömött Mészáros cégeket vagy a nógrádi Becsó fivérek és Fenyvesi Gábor migránsozó korábbi salgótarjáni alpolgármester kétes ingatlanügyét is.

A kormánypárti települések jobb kilátásait hangoztató kampány ugyanolyan orbánista hazugság, mint a migránsozás, a sorosozás, a kilakoltatott devizahiteles családok megsegítése vagy a két “kokóparti” között meghirdetett magasabb rendű keresztény élet.