Nem áll jól Orbán szénája!

Orbán és a Fidesz esélyeit latolgatja a Politico hírlevele, a párt néppárti maradását illetően inkább negatív az összkép.

“Valami komoly dolog fog ma történni” írja a mindig jól értesült Politico reggeli hírlevele a szerdai nap kétségkívül legnagyobb horderejű politikai eseményényről, az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli üléséről, amely a Fidesz kizárásáról fog dönteni. Ami egyelőre egyértelmű: az EPP vezetősége tökéletesen tartotta titokban, hogy mit is szeretne, mi is a terv, mit fog tanácsolni határozati javaslatként az egybegyűlteknek, ezzel Orbánt is kétségek közt sikerült hagyni. Ami még biztosnak tűnik: Orbán elvesztette egykori pártfogóját, Joseph Daul EPP-elnököt. A Juncker-ellenes plakátkampány immáron nem pusztán különböző nézetek összecsapása, ahogy azt a Fidesz próbálja beálltani, hanem árulás.

Manfred Weber EPP-csúcsjelölt pedig azt mondta egy interjúban, Orbán eddig mindig késznek mutatkozott tárgyalni, ez változott meg tavaly őszre, és ekkor szavazta meg az EPP, hogy megkezdődjön a 7-es cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen. Ami a Weber által tett három feltételt illeti: Orbán nem reagált. A Juncker-ellenes kampányt vagy befejezte, vagy nem, írja a lap, a kedd estig semmi nem utalt arra, hogy garantálná Orbán a CEU Budapesten maradását, a bocsánatkérő levél pedig csalódást okozott, Weber egyértelművé tette, hogy a központi kérdés nem a migráció megítélése, hanem az EU-ellenesség és a jogállam. A CDU reakciója is kérdéses, erre ma fog fény derülni, de a lap szerint a lényeg a legbefolyásosabb néppárti tagpártnak Manfred Weber politikai kampányának segítése. Az írás végkövetkeztetése: ez most már az az stádium, amikor Orbánnak nem lesz elég annyit jeleznie, szeretne a pártcsalád tagja maradni.

Forrás Hvg https://m.hvg.hu/vilag/20190320_Politico_nem_all_jo_Orban_szenaja

Kapcsolódó cikkek

15 hónapja pofátlanul húzzák az időt Hegedűs Zsuzsáék!

Rubóczki Tamás

Ez undorító!!!

Rubóczki Tamás

Saját szarába verték bele Szájer József orrát! (Videó)

Rubóczki Tamás