Nem akar pénzmosás elleni felügyeletet a magyar kormány

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint nem csak hogy semmi szükség rá, de aggályos is a pénzmosás elleni uniós felügyelet.

Az uniós felügyelet a közös szabályok betartása felett őrködne, de a magyar kormány álláspontja szerint a magyar hatóságok hatékonyabban tudják kezelni a kihívásokat.

Az Ecofin ülésén egyelőre csak ajánlásokat tett arra, hogy az épp megalakult új Európia Bizottság milyen álláspontot kövessen az ügyben.

A pénzügyminiszterek tanácsa egy korábbi ülésén hozott döntése szerint az Európai Bankfelügyeletnek nagyobb szerepet kell kapnia a pénzmosási és terrorizmus finanszírozási ügyletek felderítésben.

A magyar kormány álláspontja nem meglepő, hiszen minél kevesebb beleszólást kívánnak adni „Brüsszelnek”.

A pénzmosás ügyek felderítésében képviselt magyar kormányzati álláspont abba a sorba illeszkedik, amelyben az Európai Ügyészséghez való csatlakozást is elutasította a kormány.

Akkor is a nemzeti szuverenitással takarózott a kabinet, miközben a valós célja a magyar korrupciós ügyek felderítésnek ellehetetlenítése volt.

Forrás Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Karácsony vécépapírt csináltatna a Lokál nevű fideszes szennyből

O.L.K.T.

Már csak a magyaroknak nem kell az euró!

H Miklós

Telenoros? Mert akkor már Orbánnak is fizet

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!