Nem a Fidesz függesztette fel önmagát!

Manfred Weber szerint világos döntést hoztak: nem a Fidesz függesztette fel magát, hanem az Európai Néppárt a magyar kormánypártot

“A felfüggesztés azt jelenti, hogy minden jogodat elveszíted a párt testületeiben. Ez volt a politikai gyűlés világos döntése,” mondta a Népszavának Manfred Weber. A lap arra kérdezett rá, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje hogyan kommentálná a Fidesz narratíváját, miszerint “őket nem lehet kizárni, felfüggeszteni, saját maguk döntöttek így.” 

“13 tagpártunk kérte, hogy tegyük világossá a külvilág számára: az EPP az értékek pártja. Nem tudom befolyásolni azt, hogy ezt ki hogyan kommunikálja. Mindenki úgy magyarázza, ahogy akarja,”

mondta. Weber világossá tette: új és következetes szabályokat kell hozni a tagállamoknak, “szükségünk egy kötelező erejű jogállamisági mechanizmusra.” A néppárti vizsgálóbizottságra rímelő, Fidesz által felállított háromtagú testületről csak annyit mondott:

“nem szeretném kommentálni. A párt állásfoglalása világosan fogalmaz.”

Forrás 444.hu https://444.hu/2019/03/22/manfred-weber-szerint-vilagos-dontest-hoztak-nem-a-fidesz-fuggesztette-fel-magat-hanem-az-europai-neppart-a-magyar-kormanypartot?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=manfred-weber-szerint-vilagos-dontest-hoztak-nem-a-fidesz-fuggesztette-fel-magat-hanem-az-europai-neppart-a-magyar-kormanypartot

Kapcsolódó cikkek

Rendkívüli levél!

O.L.K.T.

Hazazavarták a műtétre váró beteget, de előtte 8 órán át feküdt pucéran!

Rubóczki Tamás

Oltári szemétségről jön a bejelentés Hétfőn – köszi Fidesz!

Rubóczki Tamás