Neked is külföldön él már valakid?

# # # #

Magyarország Európai Uniós csatlakozása óta a legóvatosabb becslések szerint is 500 000 ember hagyta el az országot egy jobb élet reményében. Legtöbben megélhetési gondok miatt mentek el, mert nem tudtak egyről a kettőre jutni, mert nem láttak jövőképet, mert nem érezték, hogy megbecsülik őket. Sokan vannak persze, akik nem anyagi okok miatt emigráltak. Van, aki az általános közhangulat, a gyűlölködő légkör miatt menekült külföldre, de olyan is, akit a szociális ellátórendszer elviselhetetlen állapota vagy épp a korrupció feltartózhatatlan burjánzása űzött el.

Az okok eltérőek, az eredmény ugyanaz: több százezer apa, anya, fiú, lány, unoka és barát, akik nap, mint nap hiányoznak az itthon maradtaknak. Nincs mit tenni, marad a skype, a magányos ünnepek, az évi egyszeri látogatás és a megnövekedett postaköltség.

Ha Neked is külföldön él már valakid, aki nagyon hiányzik, gyere el május 5-én 17 órára a Kossuth térre egy üres bőrönddel!
A bőröndök a tér közepére kerülnek, jelképként.
Mivel az esemény anyák napjára esik, kapjon ez különös hangsúlyt!

FIGYELEM! A bőröndöket az esemény után kérjük mindenki vigye el magával, semmilyen eszközt. tárgyat nem lehet a helyszínen hagyni!
Az esemény pártsemleges!

https://www.facebook.com/events/631406567305185/

Kapcsolódó cikkek

Akik örülnek, ha időnként csirke farhátat tudnak venni

O.L.K.T.

Elrontották a cirkuszi műsort Orbán Ráhelék!

Rubóczki Tamás

E heti Fidesz sarc a népnek!

Rubóczki Tamás