Navracsics Tibor lerántotta a leplet a Fidesz hazugságáról!

0

A vasárnapi eredmények alapján a Néppártnak nincs értelme nyitni a Matteo Salvini-féle alakulat felé, és az lenne a legjobb, ha a Fidesz kibékülne a régi európai parlamenti szövetségeseivel – mondta Navracsics Tibor a Válasz Online-nak.

“Ez a választás legfeljebb tagállami szinten hozott meglepetéseket, európai szinten nem, mert világos volt, hogy a két gyűjtőpárt, a jobbközép Európai Néppárt és a balközép Európai Szociáldemokraták Pártja támogatottsága csökkenni fog ugyan, de a többségük a liberálisokkal kiegészülve megőrizhető. Az előzetes számításnál kevésbé teljesítettek rosszul a szocialisták, a liberálisok eredménye pedig a vártnál jobb lett”

– mondta Navracsics Tibor leköszönő magyar EU-biztos a Válasz Online-nak adott interjújában.

Az Orbán-kormány volt minisztere, hozzátette: a maga részéről nem számolt azzal, hogy döntő pozícióba kerül a radikális jobboldal.

Ezzel együtt szerinte az új parlament polarizáltabb lesz ahhoz képest, amit megszoktunk, mert a szélek erősebben, nagyobb hanggal lesznek jelen. A centrumkoalíció működni fog, de karcsúbban, több kompromisszummal.

A Néppárt és a Fidesz vitájára utalva elmondta, mint tudjuk, hogy nem magát függesztette fel a Fidesz a Néppártban, hanem egyhangúlag a többség szavazta meg a felfüggesztést:

sosem csináltam titkot abból, hogy a Fidesz Néppárti tagságát tartom jó útnak. Nagyon bízom benne, hogy ez a konfliktus megszűnik. Nyilván most következik az erről szóló egyezkedés. Nem tudok jósolni, de szeretném, ha a felfüggesztés véget érne, és a Fidesz a Néppártban maradna, de az a gyanúm, hogy ez szinte lehetetlen.

 

olkt.hu