NAV: Innentől kezdve adózni kell a nászajándékok után!

Nemzetünk kormánya maximálisan házasságpárti, – persze csak szóban és természetesen, ha a neki tetszők házasodnak – de a flanc ellen van. 150.000 forint felett adózni kell. Kíváncsiak lennénk arra, hogy Orbán Ráhel mennyit fizetett be a NAV-nak a nászajándékai után?

Nagyon kell figyelni a nagy nap előtt, amikor az ajándéklistát összeállítja az ifjú pár, hogy mit kér. A személyi jövedelemadóról szóló törvény kimondja, hogy bármely mástól megszerzett vagyoni érték bevételnek minősül, ám az ingyen kapott ingóságok mentesülnek az adókötelezettség alól – mondta el a Blikknek Dr. Kis Péter András a NAV adóügyi szóvivője.

A szóvivő elmondása szerint ugyanakkor az illetéktörvény kimondja, hogy 150 ezer forintot meghaladó ingó ajándékozás esetén ajándékozási illeték megfizetése kötelezi azt, aki az ajándékot kapja. Így az újdonsült házaspárok az anyakönyvvezető elől egyenesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalba sétálhatnak, ha a kapott nászajándékok értéke meghaladja ezt az összeget. Mi több, a vőlegénynek is érdemes 150 ezer forint alatti jegygyűrűt vásárolnia, hacsak nem szeretné, hogy leendő nejének gyarapodjon az adója. Kibúvóként azonban a párok külföldi esküvőt is válaszhatnak, így mentesülhetnek az ajándékok utáni illeték, külföldi lánykérés esetén pedig a drága jegygyűrű után fizetendő többletköltség alól – zárta sorait Dr. Kis.

 

A nászajándékokról szóló adómódosítás itt olvasható.: https://www.nav.gov.hu/data/cms448579/38_Az_ajandekozasi_illetek_20180115.pdf

 

olkt.hu/blikk.hu

Kapcsolódó cikkek

A fatolvaj Tiborcz és az Orbán-család kezében a közbeszerzések

O.L.K.T.

FÖL FÖL, TI RABJAI AZ ORSZÁGOT VEZETŐ REZSIMNEK!

O.L.K.T.

Tibi atya szerint rendjén van, ha elverték az Index újságíróját!

H Miklós