Nagy Blanka most Bencsik Andrást perli

0

Bencsik András vádlott lett becsületsértés miatt, mivel a másodfokon eljáró bíróság úgy döntött, mégis folytatni kell a Nagy Blanka által kezdeményezett, egyszer már megszüntetett eljárást – tudta meg a hvg.hu. A trágár beszéde miatt ismert diáklányra támadó NER-megmondók közül így Bencsik esetében is a bíróság dönti el: belefér-e az a (vissza)trágárkodás, hogy „szívélyes üdvözlettel” gyakorlatilag leribancozta az akkor 18 éves lányt.

A kormányoldali sajtó másik állandó szereplője, Bayer Zsolt ellen szintén becsületsértés miatt folytatódik hamarosan az eljárás, csak ellene Nagy “proli, kretén, barom állat”-nak minősítése miatt.

„Kedves Blanka! Ami beszéde utolsó mondatait illeti, engedje meg, hogy közöljem, aki úgy beszél, mint egy útszéli ribanc, az ne csodálkozzon azon, ha mások úgy beszélnek vele, mint egy útszéli ribanccal. Szívélyes üdvözlettel, Bencsik András”

– így minősítette Facebookon közzétett „nyílt levelében” a kormányoldali médiaszereplő tavaly januárban a kecskeméti tüntetésen elmondott beszédével hirtelen ismertté vált diáklányt. A 444.hu megírta, hogy ezt a Facebook közösségi alapelveire hivatkozva letiltotta, amit Bencsik lapja, a Demokrata természetesen úgy tálalt, hogy lesújtottak a közösségi oldal cenzorai.

A bejegyzés miatt Nagy Blanka magánváddal élt, azonban a Budaörsi Járásbíróság októberben megszüntette a szinte éppen csak elindult eljárást, mondván, Bencsik cselekménye nem bűncselekmény.

Hvg

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!