Nagy Blanka: Azzal, hogy felmutatták, többé-kevésbé milyen jegyeim vannak, a saját oktatáspolitikájukat köpték szembe

0

Vasárnap a Demokratikus Koalíció is megtartotta az EP-választási kampánynyitó rendezvényét. Felszólalt rajta a decemberi ellenzéki tüntetésekről ismert kiskunhalasi diáklány, az azóta is a kormánypárti sajtó célkeresztjében lévő Nagy Blanka is, aki a beszédét azzal kezdte, hogy párhuzamot vont Trianon és aközött a szétszakítottság között, amelyhez a Fidesz gyűlöletkampánya vezetett.

– A Fidesznek sikerült egy olyan undorító, alattomos gyűlöletkampányt elindítania, amely mindenféle emberi kapcsolatot tönkretett. Ma már egyszerűen elképzelhetetlennek tartjuk azt, hogy egy hithű fideszes és egy elleenzéki jóban legyen 

– vélte. Elárulta, hogy hatalmasat nevetett, amikor Bayer Zsolt tett róla néhány nem túlságosan szívmelengető megjegyzést hiszen ne egy ilyen „alattomos, hazug és korrupt” ember akarjon róla bizonyítványt kiállítani, ami pedig a jegyeit illeti, azt mondta: 

– Aztán elkezdődött ez az egész, hogy én rossz tanuló vagyok, bukásra állok, hogy rengeteget hiányzok. És akkor mi van, ha így lenne? Akkor nekem lenne jogom ahhoz, hogy kritizálhassam a kormányt. Nem lehet véleményem, ha nem vagyok ötös mindenből? (…) Azzal, hogy felmutatták, többé-kevésbé milyen jegyeim vannak, a saját oktatáspolitikájukat köpték szembe. Azzal azt mondták, hogy igen, nekünk nem működik az oktatásunk.

https://168ora.hu/itthon/nagy-blanka-azzal-hogy-felmutattak-tobbe-kevesbe-milyen-jegyeim-vannak-a-sajat-oktataspolitikajukat-koptek-szembe-166623