Nagy András: Nagy a baj a fideszes fejekben!

Valami nagyon nem stimmel a kormánypárti fejekben. Ezzel sok újat persze nem mondtunk, de már csak a friss Soros-plakátok kikerülése kapcsán is érdemes azért feltenni a kérdést: tényleg vannak a Fidesz részéről, akik elhiszik a központi propaganda által terjesztett összeesküvés-elméleteket?

Hogyne lennének, bár nem feltétlenül Orbán Viktorra és körére kell gondolni. Ezt ma már onnan is tudhatjuk, hogy George Birnbaum, a Fideszt kampánytanácsokkal hosszú éveken át ellátó néhai Arthur Finkelstein üzlettársa nemrég maga beszélt arról, hogyan csináltak Soros Györgyből egyszerű politikai terméket, tulajdonképpen egy bármely országba exportálható nemzetközi bűnbakot.

Ugyanakkor a NER-ben Orbán alatt szinte minden szinten találni olyan megnyilvánulásokat, amikből arra lehet következtetni, hogy a fideszes holdudvarban sokan bizony el is hiszik mindazt, amit a Soros-féle összeesküvésről, a jobboldali emberek mindennapi üldöztetéséről, kiszolgáltatottságáról, vagy éppen az elképesztő baloldali médiatúlsúlyról beszélnek.

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője például a napokban munkatársunknak úgy nyilatkozott, ha a bíróság beidézi a Nagy Blankát leribancozó megnyilvánulása miatt, biztos, hogy el fog menni, mert nem akar úgy járni, mint az állam által hónapok óta üldözött Szarvas Szilveszter. A Pesti Srácok főszerkesztő-helyetteséről van ugye szó, aki ellen a minap elfogatóparancsot kellett kiadni, mert nem jelent meg egy hazug cikke miatt elrendelt bírósági tárgyaláson.

Jellemző, hogy a Pesti Srácok az újságírást pártállami módon kriminalizáló gyakorlatról, azaz a sajtószabadság lábbal tiprásáról írt az eset kapcsán, miközben kiderült, hogy még a korábbi hazug cikkük miatt keletkezett bírósági ügyet magyarázó cikkükben sem írtak lényegében egy igaz mondatot sem.

A baloldali médiatúlsúly kapcsán is naponta hallunk olyan nyilatkozatokat, hogy a klaviatúra is kiesik a kezünkből, de ebbe már bele sem mennénk, mert felsorolni is nehéz lenne, hány független sajtóterméket lehetetlenített el, illetve zárt, vagy kebelezett be a NER az elmúlt években, élén a nemrég létrehozott, a kormány médiaholdudvarát összefogó Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvánnyal.  A fideszes médiakonszern kormánypárti olvasatban nemzetstartégiai érdekű vállalkozás. Ja, pont úgy, mint Mészáros Lőrinc, Tiborcz István Rogán Antal vagy vállalkozásai.

Mint az elején is írtuk, Orbán Viktorról nem feltételezzük, hogy komolyan gondolja a fentieket. Annál ő jóval realistább. Viszont nem kevés követője akad, aki igen. Ez az, ami a fideszes fejek felől nézve egészen aggasztó.

Szerző: Nagy András

Kapcsolódó cikkek

Chuck Norris bármikor köthet Findamentát

O.L.K.T.

2 milliárddal támogatja háromezer török migráns behozatalát a Fidesz

O.L.K.T.

Bődületes pénzherdálás…

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!