Na már vártam mikor fut be a fő migránsriogató, Bakondi!

Erősödik a migrációs nyomás Magyarország déli határszakaszán. Idén január és november között több mint 11 400-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt, míg tavaly ugyanebben az időszakban 5400-an – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Nemcsak a szerb, hanem a horvát, a román és az ukrán határszakaszon is tapasztalják az illegális aktivitás növekedését – közölte, hozzátéve, a balkáni útvonalon több mint 106 ezer regisztrált migráns tartózkodik, és az illegálisan érkezettek számát csak becsülni lehet.

Ez a tömeg megjelenik az Európai Unió határain, a „beözönlést” nem sikerült megállítani; az elmúlt öt évben folytatott, elhibázott uniós migrációs politikának több, súlyosan negatív hatása volt – fejtette ki a főtanácsadó.

Hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nagy reményeket fűz a migrációs politika megváltozásához, amit az új Európai Bizottság elnöke jelzett.
Bakondi György úgy fogalmazott:

„ez a huszonnegyedik óra, hogy megállítsuk az öngyilkos politikát, a tömeges, illegális, jogellenes beáramlást, és szervezett keretek között tartsuk a határőrizetet – a nemzetállami döntési kompetenciát fenntartva.”

A hazai karácsonyi vásárok biztonságáról szólva, a főtanácsadó elmondta: a tavaly is bevált intézkedéseket teszik meg, TEK-es rendőri erőkkel és szükség esetén fizikai beton akadályokkal is védik a nagy látogatottságú helyszíneket.

Hozzátette azt is, hogy Magyarország könnyebb helyzetben van, mint Európa sok országa, mert itt nincsenek tömegesen illegális bevándorlók, illetve olyan csoportok, amelyek segítenének terrorcselekmények elkövetésében.

Kapcsolódó cikkek

Amit a szemekben láttam, az megpecsételte Orbán Viktor sorsát!

O.L.K.T.

Orbán Viktor tudja, hogy ami Bécsben történt, az neki is szól

O.L.K.T.

Szíjjártó már elfelejtette a Rogán-Habony féle kötvénylázt!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!