Na már csak te hiányoztál, te hitvány gazember!

Hétfőn visszatér a fideszes képviselő, aki nagyon el akarta számoltatni a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányt, de nem sikerült neki.

Hétfőn teszi le az országgyűlési esküjét Budai Gyula volt elszámoltatási kormánybiztos – hívja fel a figyelmet a 444. A fideszes politikus a volt humánerőforrás-miniszter, Balog Zoltán helyét veszi át a képviselői székben, aki október 17-én vált meg a parlamenti mandátumától, hogy visszatérjen a lelkészi hivatásához a Magyarországi Református Egyházban.

Budai Gyula 2010 novemberében lett a Fidesz ökle, elszámoltatási kormánybiztos. Bár a feladata az lett volna, hogy lerántsa a leplet a a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány visszaéléseiről, ő és az elődje, Papcsák Ferenc által elindított hozzávetőlegesen 1800 vizsgálatból (amelyből Budai Gyula 1442-t kezdeményezett), mindössze az ügyek három százalékában, hatvanegy esetben tettek büntetőfeljelentést, és ezek közül az esetek közül 24-ben már a vizsgálati szakasz alatt megszüntették a nyomozást. Mindössze hét olyan ügy akadt, amelyben vádemelésig. Ez az ügyek 0,3 százalékát jelenti.

Budai Gyula ügybuzgalma egyébként látványosan megtorpant, ha az Orbán-kormány visszaélésiről esett szó. Márciusban egyszerűen fikciónak nevezte a miniszterelnök veje, Tiborcz István körül gyűrűző Elios-botrányt, annak ellenére, hogy az Európai csalás elleni hivatal (OLAF) szerint a cég által elnyert közvilágítási pályázatok esetében felvetődik a gyanú, hogy az érintettek szervezett csalási mechanizmust építettek ki.

 

 

Budai Gyula az Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztos (Fidesz-KDNP)./Kép. Fidesz.hu

 

olkt.hu

Kapcsolódó cikkek

Ön szerint, ki a legalkalmasabb Miniszterelnöknek?

H Miklós

VAGY AZ ALÁÍRÁSOD KERÜL A PAPIRRA VAGY AZ AGYVELŐD?!

O.L.K.T.

A kutyaütő rendőr esete és egy érdekes vélemény

O.L.K.T.

Hozzászólok