Műtét közben vizes ruhával kellett hűteni a gyerekeket, mert nem működött a klíma

Klímaproblémák miatt jeges ruhával hűtötték a gyerekeket az életmentő műtétek közben a Pécsi Tudományegyetem gyermekklinikáján – írta a Magyar Hang.

A lapnak egy pécsi olvasó számolt be róla, hogy gyermeke műtétje az eredeti tervek szerint június első felében lett volna, ám az intézmény jelezte, hogy a beavatkozásra csak később – jelen állás szerint közel másfél hónapnyi csúszással, július második felében – kerülhet sor.

A szülő szerint a gyermekklinika dolgozói arról panaszkodtak, évek óta bajok vannak a műtők klimatizálásával, levegőcseréjével és ezt bár ezt számos alkalommal jelezték az intézmény vezetése felé az elmúlt években, semmi nem történt.

Hozzátette: odáig fajult a helyzet, hogy csak életmentő műtéteket hajtottak végre és azokat is csak úgy, hogy közben, vizes, jeges ruhával hűtötték a gyerekeket, miközben az orvosokról törölni kellett verejtéket.

A Magyar Hang megkereste a PTE Klinikai Központot, ahol azt mondták: egyszeri, átmeneti üzemzavar történt, de annak is már egy hónapja.

Via: magyarhang.org

Kapcsolódó cikkek

Farkasházy Tivadar: BEDURVULTATTAK!

Rubóczki Tamás

NEM AKARUNK TÚLÓRÁZNI!

O.L.K.T.

Tömött sorok Karácsony második napján is a Blahán, de lehet több ételt nem osztanak már a Kormány intézkedése miatt!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok