Műemléket rombol a Fidesz, hogy beférjen a Pénzügyminisztérium a Várba

Gőzerővel folyik a munka a Várban, hogy a mostani Pénzügyminisztérium elfoglalhassa egykori székhelyét, ám ez több szempontból is problémás – írja a hvg.hu.

Noha az egykori Pénzügyminisztériumba költözne a PM, a kiszemelt épület nem elég nagy (a jelenlegi 2 ezer dolgozójának csak fele férne el), ezért az egyik udvarra egy új épületrészt kell építeni. A hvg.hu úgy tudja, a Hess András tér felőli emeletes Fortuna-ház mögötti udvar teljesen beépül egy nagy, négyzet alapú tömbbel. Itt volt egy műemléki védettségű levéltári tömb, ezt, ahogy a lap felvételei is mutatják, már lebontották, ennek helyén épülnek majd a hiányzó irodák.

Ezzel a hvg.hu szerint a kormány maradandó átalakítást végzett műemléki környezetben.

V. Naszályi Márta, az I. kerület ellenzéki polgármestere a lapnak azt mondta, az építkezést végig kell vinni, mert nem maradhat félkészen, de a nagy ráépítést szerinte meg kellene akadályozni, ahogy az új belső tömb felhúzását is. A kerületi polgármester úgy tudja, mélygarázs is épül az PM-hez, holott a Vár alatt védett pincerendszer van.

A PM költözése folyamatosan csúszik, most a legkorábbi becslés 2022.

Kapcsolódó cikkek

“Két héten belül rend lesz”?…Lófaxt”!Orbán Viktor vétesse le a fóliát!

O.L.K.T.

Herdálják a közpénzt a határon túli focira! Ez tűrhetetlen már!

Rubóczki Tamás

Ha nekem ilyen nőm lenne, nem tinikurvákat dugnék!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!