MSZP: Míg a Fidesz urizál a légkondis stadionokban, addig a műtőkben 40 fok van!

0

A Magyar Hang számolt be arról, hogy évek óta nem működik a klímaberendezés a Kútvölgyi kórházban, a hőség miatt operáció közben lett rosszul a napokban az egyik alkalmazott.

A lap szerint hasonló a helyzet a Semmelweis Egyetem több más intézményében is, napkezdetkor 30 fok, a végén akár 38 fok is lehet a műtőkben.

Annak ellenére van ilyen meleg, hogy a műtőket „átmenetileg” mobil klímákkal szerelték fel. Ezekkel a berendezkedésekkel azonban több probléma is van. Egyfelől nem hatékonyak, másrészt alig cserélik a levegőt, és így olyan mértékben növelik a fertőzésveszélyt, hogy alkalmazásuk normál esetben nem is engedélyezett.

Az MSZP közleménye szerint a Kútvölgyi kórház műtőjében orvosok lesznek rosszul a hőségtől, ami emberéleteket veszélyeztet, miközben Orbán Viktor még a közpénzből felépített és fenntartott stadionjaiban is légkondis VIP-páholyban nézi a meccseket.

Az ellenzéki párt szerint ez az eset is azt mutatja, hogy a Fideszt továbbra sem érdekli, hogy sajnos a műtőkben nagyobb a forgalom, mint a stadionokban.

 

Via: mszp.hu

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!