MSZP: A dolgozók többet érdemelnek!

Minden eddiginél látványosabb lehet az idei tűzijáték. Akár örülhetnénk is neki, de a színpompás tűzijátéktól többet érdemelnek a magyar dolgozók – írja közleményben az MSZP alelnöke Komjáthi Imre.

A magyar államiság ünnepén emlékezzünk meg azokról is, akik fenntartják az államot a munkájukkal, az adóikkal. Emlékezzünk meg a magyar dolgozókról, bérből és fizetésből élők millióiról. Gondoljunk azokra az emberekre, akik jóval többet érdemelnének az államtól, mint amit manapság kapnak.

Vasutasok, akiktől hőségriadó idején elveszik az otthonról hozott légkondit, persze az Igazgatóságon biztos van államilag finanszírozott hűvös… Tűzoltók, akiket katasztrófa sújt, mert az állam teherként gondol rájuk, és ezzel szó szerint a tűzzel játszik.

Tanárok, akik merik vállalni az arcukat és bemutatják elkeserítő és megalázó bérüket. Szakszervezetisek, családos emberek, akiket biztonsági őrökkel vezettetnek ki a gyárkapun, meghurcolják, megalázzák, besározzák őket, mert az állam nem tartatja be a törvényeket, nem védi meg a dolgozó emberek törvénybe foglalt jogait.

Lehet itt magyarkodni, Csíki sörözni, Coca-Colázni, Tusnádfürdőn észt osztani, meg „zászlófelvonásnak tisztelegj”, de ha az új kenyér ünnepét tarjuk, akkor ki kell jelenteni: adhatnának az új kenyérből többet a népnek, több bért, jobb munkakörülményeket a dolgozóknak, a bérből és fizetésből élő millióknak.

A hatalom azonban most is a tőke, a multik oldalára állt. Sőt, üzleti érdekeltségei miatt még egy rabszolgatörvényt is a magyar dolgozók nyakába akasztott az azt megelőző jogfosztó intézkedés (Munka Törvénykönyve, cafetéria elvétele) után.

A kapitalista matek egyszerű: ha van szakszervezet, akkor több bér és juttatás a dolgozóknak, kevesebb profit, nyereség a multiknak. Ha nincs szakszervezet, akkor kevesebb bér és juttatás a dolgozóknak, több profit, osztalék a multiknak. Ez egy feloldhatatlan érdekellentét, amelyet csak folyamatos és komoly egyeztetéseken lehet évről-évre egyenesbe hozni.

A magyar állam ebbe tenyerelt bele akkor, amikor elárulta a munkavállalókat, a bérből és fizetésből élők millióit, és a tőke oldalára állt. Palkovics nyíltan beismerte, hogy a rabszolgatörvényt, a multik kérték, s Ők teljesítették. a kormány mottója:

„Multik kérték, mi teljesítjük!”

Magyar államiságunk ünnepén csak arra akarjuk felhívni a figyelmet, hogy a magyar dolgozóknak is ugyanaz járna, mint a nyugat-európai sorstársainknak, ezzel szemben már a szlovák, lengyel, cseh bérek is messze elhagyták a hazait, sőt, például a román egészségügyis bérek is jobbak, mint itt.

Augusztus 20-án színpompás lesz a tűzijáték, 21-én pedig jönnek a szürke hétköznapok.

Egy Ady verssel szeretnék megemlékezni a dolgozó, családjukért kűzdő családanyákról, családapákról és szakszervezeti aktivistákról – zárta sorait a szocialista politikus.

Kapcsolódó cikkek

Orbán : 30 éve is így mentem…

O.L.K.T.

Vajna Tímea elmondta, miért őt vette feleségül Andy Vajna

O.L.K.T.

More! Miről beszéész?

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!