Mostmár tuti repül a Fidesz

A Néppárt értékei világosak. Annak, aki közénk szeretne tartozni, világossá kell tennie, hogy tiszteletben tartja ezeket.

Az én pártom, amelynek tavaly a csúcsjelöltje voltam, a legutóbbi választáson 40 százalékos eredmény felett teljesített: ezért nem kérünk kioktatást sem a politika, sem a választások ügyében. A mi irányvonalunk és az értékeink világosak.”

– ezt válaszolta Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője az Euronews kérdésére, hogy mit gondol Orbán Viktor múlt heti kijelentéséről miszerint a Néppártnak változnia kell, és “vissza kell térnie a konzervatív értékekhez”.

Weber hozzátette: figyelik a következő napok fejleményeit.

Megírtuk, hogy Novák Katalin tegnap Berlinben szintén arról beszélt, hogy a Néppártnak kell megváltoznia ahhoz, hogy a Fidesz benn maradjon.

A Euronews idézi az olasz La Republicacikkét is, amely szerint a Fidesz, a Matteo Salvini-féle olasz Liga és a szélsőjobboldali lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság között már ott tartanak a tárgyalások, hogy az új frakció neve is megvan:

„Konzervatívok és identitás”.

A 444.hu szerint Orbán Viktor legutóbbi varsói látogatásán már a Fidesz átülését készíthette elő.

Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

PM: Pofátlan urizálás, túlárazott presztízsberuházás a Miniszterelnökségnek a budai Várban kialakított irodája!

Rubóczki Tamás

A magánnyugdíj vagyon után ellopják a lakáskassza vagyont is!

Rubóczki Tamás

Karácsony elveri Tarlóst!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!