Most akkor mikor érjük be Ausztriát?

A magyar gazdaságpolitika egyik legközhelyesebb, mégis releváns kérdése, hogy mikor fogjuk beérni/lehagyni Ausztriát. Hogy ez mikorra sikerülhet az ország aktuális vezetői szerint, az eléggé változik. Orbán Viktor fél éve még azt mondta, hogy 2030-ra lehagyjuk az osztrákokat, Matolcsy György viszont egy keddi rendezvényen arról beszélt, hogy 2050-ra fogjuk utolérni  nyugati szomszédunkat. Vagyis 

fél év alatt húsz évvel romlottak az esélyeink az ország vezetői szerint.

Hogy mi változhatott azóta, az rejtély, Magyarország gazdasági kilátásai ugyanis nem romlottak nagyon az elmúlt fél évben, ahogy Ausztriáé sem javult annyival ez alatt az idő alatt. Talán csak arról lehet szó, hogy ezúttal Matolcsy György jegybankelnök kicsit reálisabban vizsgálja a helyzetet Orbán Viktornál – úgy húsz évvel reálisabban. De azért nézzük meg, hogy mi lehet ezek mögött a nagy mondások mögött.

BSZ 7042

Fotó: Németh Sz. Péter

De mi is történt pontosan? 2017 szeptemberében Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-frakció velencei kihelyezett ülésén azt mondta, hogy Magyarország 2030-ra le fogja hagyni Ausztriát. Matolcsy György jegybankelnök pedig idén március 6-án, a MKIK rendezvényén, ahol amúgy Orbán Viktor is beszédet mondott, arról beszélt, hogy Magyarország fejlettségi szintje 2030-ra el fogja érni az EU átlagát, 2050-re pedig beérjük Ausztriát. 

Forrás:https://index.hu/gazdasag/2018/03/07/2050_beerjuk_ausztriat/

Kapcsolódó cikkek

Viszem a páromnak a sört, mert szereti! VIDEÓ

O.L.K.T.

Orbán Viktor több sebből vérzik!

Rubóczki Tamás

Semmi sem jó nektek? Ürüljetek inkább

O.L.K.T.