Mosolygós lesz ezután a Bajszos Sz@r ábrázata.

A kormány (Orbán Viktor) elégedett Áder János teljesítményével, ezért pár forint híján a duplájára emeli a fizetését, ami azért is meglepő, sőt, érthetetlen, mert az államelnök megszámlálhatatlan alkalommal ment szembe Orbán akaratával.

A mostani havi 1,5 millió forint havi fizetése 3 millióra rúghat Áder Jánosnak egy friss törvényjavaslat szerint. Ezt Gulyás Gergely kancelláriaminiszter terjesztette be: eszerint a jövőben a köztársasági elnök a házelnöki fizetés 110%-át kapná meg, ami havonta 2 millió 937 ezer forint lenne.

Áder János fizetése eddig a 38 650 forintos köztisztviselői illetményalap harminckilencszerese volt, ami havi 1 millió 507 ezer forintot jelentett. Mostantól viszont az országgyűlési képviselőkhöz és a házelnökhöz hasonlóan az évi bruttó átlagkeresethez igazítanák az államfő bérét, így az jövőre automatikusan nőhet majd.
Az országgyűlési képviselők az átlagkereset háromszorosát keresik, Kövér László házelnököt pedig a képviselői kereset 2,7-szerese illeti havonta, ez 2 millió 670 ezer forint.

Miközben a közszférában létszámstop van, addig az állami hivatalok vezetőinek folyamatosan emelik a bérét, ezt bírálta pénteki sajtótájékoztatóján Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. A közigazgatási létszámstopot Gulyás Gergely elismerte ugyan a csütörtöki kormányinfón, de hozzátette, hogy az körülbelül csak két hétig lesz érvényben

Kapcsolódó cikkek

Sokmilliárdos semmi…

O.L.K.T.

Frans Timmermans: Semmi akadálya nem lenne ha magyarok is annyit keresnének mint nyugaton!

Rubóczki Tamás

Vizoviczki-ügy: Orbán nyakig benne van!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!