Momentumos EP-képviselő: Beszámoltunk az Európai Ügyészség vezetőjének Orbán és Polt korrupcióiról!

Az Európai Unió korrupcióellenes főügyésze már Brüsszelben van!

Jó volt ma beszélgetni az Európai Parlamentben Laura Codruţa Kövesivel, a korábbi román korrupcióellenes főügyésszel. Ahogy arról korábban már írtam itt, ő lesz az újonnan felálló közös Európai Ügyészség vezetője. Tudjátok, ez az az intézmény, ami az uniós pénzeket érintő csalásokat és korrupciót fogja vizsgálni. Jól ismeri a mi régiónkat, így a rövid találkozónk során általam említett magyar vonatkozású ügyekkel is tisztában van.

Aligha meglepő, hogy pont a magyar kormány tiltakozott az új intézmény ellen a leghevesebben. Az a magyar kormány, melynek első számú vezetője családilag is érintett az uniós forrásokhoz köthető gyanús ügyekben. Az a magyar kormány, amelyik továbbra is úgy az egyik legnagyobb haszonélvezője az EU-s pénzeknek, hogy azok elköltését csak a saját, bejáratott házi ügyészségével hajlandó „vizsgálni”, ezért nem is csatlakoztak az Európai Ügyészséghez.

Engem azonban nem olyan fából faragtak, hogy szemet hunyjak a közvagyon gyarapítására hivatott uniós támogatások baráti zsebekbe csúsztatása fölött. Éppen ezért vagyok tagja az Európai Parlament költségvetést ellenőrző bizottságának, hogy a közös ügyészséggel és Laura Codruţa Kövesivel szoros együttműködésben folyamatos nyomás alatt lehessen tartani a Fideszt: figyelünk, tudjuk, hogy loptok, és nem maradunk csendben.

(Tumblr)

Kapcsolódó cikkek

MSZP: Magyarország alárendeltje lett Oroszországnak, amit Orbán büszkén mutogat a diktátor haverjainak

O.L.K.T.

Sallert kapott a Fidesz: Az ország 71 százaléka ellenzi a határon túliak szavazati jogát!

Rubóczki Tamás

Pikó András: “Politikai rágalomként használják a Rendőrséget!”

O.L.K.T.