Molotov-koktéllal és forradalommal riogat Márki-Zay Péter

0

Molotov-koktéllal és forradalommal riogat Márki-Zay Péter.

Nem biztos, hogy a következő forradalomra újabb 62 évet kell várni – állítja Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Népszavának adott interjúban.

Márki-Zay elmondta, hamarosan megalapítja új mozgalmát, amelynek fő célja, hogy a jövő évi önkormányzati választáson “minden város Hódmezővásárhely legyen”, vagyis az ellenzéki jelölt győzzön. „Budapesten nyilván a baloldali jelölteknek van esélye inkább, van egy-két körzet, ahol a Jobbiknak, de a legtöbb hely olyan, mint Hódmezővásárhely, azaz csak a teljes ellenzék összefogásával és egy a kormánypárti szavazóknak is elfogadható jelölttel győzhető le a Fidesz.” – mondta a polgármester.

A politikus az új mozgalom nevét még nem árulta el, de elmondta, „addig is minden jó érzésű, tisztességes hazafit arra buzdít, hogy alapítsák meg saját köreiket és találják meg a hiteles jelölteket minden településen”.

– Ők mind hősök. Budapesten ugyanis nem értik mi az, hogy megfélemlítés. Nálunk viszont csak az utóbbi két hétben két embert rúgtak ki politikai okokból. Egyikük a kórházban dolgozott beteghordóként, az volt a „bűne”, hogy a Kétfarkú Kutyapárt helyi vezetője. A másik pedig elindult egy vezetői pályázaton a fideszes jelölt ellenében – tette hozzá.

Fotó: Facebook

forrás 168ora.hu

[xyz-ihs snippet=”olkt”]