Molnár Zsolt: Orbán Viktor haladéktalanul jelenjen meg a nemzetbiztonsági ülésen!

0

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke vasárnap délután, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elsőként említette, hogy a kormány kettős beszédet folytat a bevándorlásban, ugyanis miközben

“milliárdokat szórt el”

nemzeti konzultációra, érvénytelen népszavazásra és a gyűlöletkampány fokozására, addig titokban 1300 embert telepített az országba.
Az ellenzéki politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek a nemzetbiztonsági bizottság elött kell magyarázatot adnia arra, hogy milyen eljárás alapján történt mindez. Molnár Zsolt jelezte, az MSZP, még ha lenne, sem támogatná a felülről nyitott betelepítési kvótát, ahogy a kerítést sem kívánják lebontani. A politikus ezen kívül felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy haladéktalanul jelenjen meg a nemzetbiztonsági ülésen, ha ennek nem tesz eleget, akkor azonnali hatállyal mondjon le ő maga és korrupt kormánya.
A szocialista képviselő a második bűnként említve abszurdnak és elfogadhatatlannak nevezte, hogy hogy a Fidesz ki akarja tiltani az LMP-s Szél Bernadettet a nemzetbiztonsági bizottság üléséről. Hangsúlyozta, amíg ő vezet a testületet, addig nem hagyja, hogy egy megválasztott és átvilágított képviselőt távol tartsanak a bizottságtól.
Molnár Zsolt felsorolása harmadik elemeként szánalmas kommunikációs abszurditásnak nevezte a kormány “Stop Soros” törvénycsomagját, ami szerinte a Rákosi-korszakot idézi meg.
Szólt arról is, az Elios-ügyen ugyanolyan vizsgálóbizottságot állítanának fel, mint a 4-es metró esetében, a bírósági hivatal vezetőit pedig arra kérte, hogy ne próbáljanak politikai nyomást gyakorolni a bírókra.
Az MSZP politikusa gyanút ébresztőnek minősítette a Kósa-családhoz köthető százmillió forintos agrártámogatások ügyét, végül pedig elfogadhatatlannak minősítette, hogy Kerényi Imre gyermekenként negyedmillió forintból szervezne tábort az elitnek, miközben a szegények többsége az Erzsébet-táborokba sem jut el.
Molnár Zsolt szerint április 8-án, a parlamenti választás napján véget ér a Fidesz kormányzása, és egy normális ország kialakításába kezdhetnek. “A húsvét egyben meg fogja hozni a karácsonyt is” – fogalmazott a Párbeszéddel közös miniszterelnök-jelöltjükre, Karácsony Gergelyre utalva.
A szocialista képviselő az LMP-s Szél Bernadett sajtóhírek szerint nemzetbiztonságilag kockázatosnak ítélt szakértőjelöltjére vonatkozó kérdésekre válaszolva elmondta, valakinek a születési helye, bőrszíne, világnézete, vagy vallása nem jelenthet önmagában nemzetbiztonsági kockázatot, és semmilyen gyűlöletkampánynak sem lehet része.
Az igazi problémát az okozhatja, ha az átvilágítást végző hatóságok valakinél személyében, illetve kapcsolatrendszerében tárnak fel veszélyeket – mondta, majd hozzátette, a nemzetbiztonsági bizottságban a nemzeti szuverenitás védelme és a titoktartás a két leginkább elvárt ismérv.

 

(MTI)