Molnár Csaba EP-képviselő: Mike Pompeo szénné alázta Orbán Viktort!

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánt alázta az amerikai külügyminiszter.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter.

Molnár Csaba EP-képviselő, a DK ügyvezető alelnöke közleménye szerint az Orbán-kormány szégyene, hogy egyik legfontosabb szövetségesünk, az Egyesült Államok elnöke kilenc éve nem hajlandó találkozni a magyar kormányfővel.

Most az amerikai külügyminiszter több év szünet után, egy diplomáciai turné keretében látogat el Magyarországra, ráadásul akkor is számon kérni jön a szabadság és a demokratikus jogállam hiányát. Nem volt ez mindig így – jegyzi meg.

Molnár Csaba emlékeztet rá, hogy Gyurcsány Ferencet miniszterelnökként maga az elnök fogadta a Fehér Házban, és az amerikai elnök is eljött Budapestre. Magyarországnak két évtizedig demokratikus kormányai voltak, és a mindenkori magyar kormányfőt egyenrangú partnerként kezelte az Egyesült Államok. 

Ezzel szemben ma Orbán megbízhatatlan szövetséges, aki minden egyes nappal egyre súlyosabb diplomáciai és anyagi károkat okoz a hazájának – zárul a közlemény.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Döbbenetes videót adtak közzé a fóti gyermekotthon lakói!

Rubóczki Tamás

Kornai János: Ezt az autokrata kormányt nem lehet békésen leváltani!

Rubóczki Tamás

Amit Orbán-kormány = Orbán Viktor nagyon akar – abból még soha semmi jó nem származott nekünk – a NÉPNEK.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!