“Mintha könyörögne a Fidesz, hogy zárják ki a Néppártból”

Andreas Nick német képviselő a Reutersnek arról is mesélt, amikor egy magyar tisztségviselő megkérdezte tőle, Soros Györgytől kapja-e a pénzét.

Már csak egy nap, és szavaz a Fidesz sorsáról az Európai Néppárt választmánya. A tét nem kicsi: a 13 tagpárt kezdeményezésére összehívott gyűlésen arról döntenek majd, hogy kizárják, vagy felfüggesszék a magyar kormánypárt tagságát.

A szerda délutáni tanácskozásra Orbán Viktor is elutazik, hogy személyesen védje meg álláspontját. A Reuters szerint azonban elképzelhető, hogy nem a maradás mellett fog érvelni. A hírügynökség összefoglalójában megszólaltatta Andreas Nick CDU-s politikust, aki szerint minden jel arra mutat, hogy a Fidesz szakításra játszik.

„Olyan, mintha könyörögnének azért, hogy kizárják őket” – mondta a német szövetségi parlament képviselője.

A Bundestag külügyi bizottságának tagja, a pártszövetség Magyarország-megbízottja elmesélte azt az esetet is, amikor védelmébe vette a CEU-t, mire egy magyar tisztségviselő megkérdezte tőle, hogy „ő is pénzt kap-e ezért Soros Györgytől”.

„Megmutattam neki, merre van a kijárat” – zárta rövidre a vitát Andreas Nick.

A német képviselő egyébként korábban a hvg.hu-nak azt nyilatkozta: a német kereszténydemokraták nem vehetik tovább védelmükbe a Fideszt, elmentünk a végsőkig, de egyértelmű, hogy Orbán már nem akar kompromisszumokat kötni.

Forrás Hvg https://m.hvg.hu/vilag/20190319_Mintha_konyorogne_a_Fidesz_hogy_zarjak_ki_a_Neppartbol

Kapcsolódó cikkek

Szembesítettük Orbán Viktort…

Rubóczki Tamás

Brutális idők várnak ránk, ha a nép nem kergeti el a nem hivatalban lévő kormányt!

Rubóczki Tamás

Nem tudom hányan veszik be ezt az egetrengető hazugságot és hülyeséget!

Rubóczki Tamás