MILYEN KORMÁNY(Fidesz) AZ, AKI EZT TESZI?

0

A nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők 2020-tól kikerülnek az Erzsébet-programból.
Megszünteti a kormány a fogyatékkal élők és a nyugdíjasok szociális üdültetését.

Hogy merik ezt tenni szegény emberekkel ez a jó kérdés….
Nekik egy életre szóló élmény, addig a fidesznek egy újabb stadion lesz helyette.

AMIT A FIDESZ TESZ SZÉGYEN!

Kimaradnak a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők 2020-tól az Erzsébet-programból, írja a Napi.hu a költségvetés alapján.

A kormány 2012-ben indította el a szociális üdültetést, hogy jelentősen csökkentse azon szociálisan rászorulók, különösen gyermekek számát, akik részére nem biztosított a napi többszöri étkezés, az életkoruknak megfelelő egészséges táplálék, a tudás megszerzéséhez szükséges egészségi állapot, a regenerációhoz szükséges aktív kikapcsolódás lehetősége.

A most benyújtott salátatörvény azonban kiveszi a szövegből a szociálisan rászoruló kifejezést és már csak a gyerekek üdültetése és étkezése marad benne. Ez a szigorítás nagyon sok embert érinthet: tavaly ugyanis 43 ezer nyugdíjas és 9 ezer fogyatékossággal élő tudott szociálisan üdülni.

Az üdültetést eddig az Erzsébet-utalványokból befolyó összegből finanszírozták, ezt viszont a kormány megszüntette. A forgalmazó állami cég, az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. 2017-ben 1,7 milliárd nyereséget ért el, egy évvel később viszont már 5 milliárdos veszteséget.

Szeretlek Egerszeg/facebook