Miközben az ország hanyatlik, éhezik, omladozik az EÜ, siralmas az oktatás és a bérek, addig a sportállamtitkár nő stadion alapkövet rak le!

0

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és George F. Hemingway, a Budapest Honvéd labdarúgócsapat tulajdonosa délben lerakta az új Bozsik Stadion alapkövét.

Szabó Tünde azt mondta, az új létesítmény nemcsak a kerületnek, a fővárosnak és az országnak lesz fontos része, hanem a dél-pesti régiónak is.

„A sportág történetének kiemelkedő földdarabján kezdődik most el az új stadion építése, hiszen a névadó Bozsik József, valamint Puskás Ferenc innen indult el a világhírnév felé, és hagytak maguk után egészen rendkívüli örökséget. Kezdődjék a munka, folytatódjon a történelem!” – mondta Szabó Tünde.

George F. Hemingway szerint az új stadion műszaki átadása 2020. június 12-én lesz, és a „besorolása alapján csak Bajnokok Ligája-döntőt nem tudunk majd rendezni benne, azon kívül azonban mindent”.

Az új Bozsik Stadion az UEFA 4-es, valamint az MLSZ I. osztály A kategóriába kerül. A lelátórész 8200 néző befogadására lesz alkalmas, a főépületet 3 emeletesre tervezték, a korszerű pályavilágítási-rendszer pedig HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé.

A klubtulajdonos megemlítette a kivitelező Pharos 95 Sportpályaépítő Kft.-t és a West Hungária Bau Kft-t. Az előbbiről azt mondta, a közelmúltban átadott utánpótláscentrumnál is együtt dolgoztak már, és elégedettek voltak a céggel.

A csütörtöki eseményen kb. 250-en jelentek meg, ott volt Gajda Péter, a XIX. kerület polgármestere, Bozsik Péter, a stadion névadójának fia és a kispestiek felnőtt csapatának tagjai, akadémistái, illetve egykori kiválóságai közül többen.

A lebontott stadionnal(!) készített utolsó, szívbemarkoló interjú itt olvasható(MTI)

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!