Mikor vonul börtönbe Voldemort?

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán Mengyi Roland volt kormánypárti képviselőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt – írja a Hírösvény című kecskeméti lap.

Mengyi Roland, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője első fokon csak 3 évet kapott, ezt súlyosbította most az Ítélőtábla, és súlyosabb büntetéseket rótt ki a politikus társaira is.

A helyszíni tudósító szerint Mengyi nem várta meg az ítélet indoklását, hanem a tudósítás szerint sértődötten távozott a tárgyalóteremből.

A vád szerint Mengyi 2015-ben pénzért vállalta, hogy megbundáz egy 500 millió forintos európai uniós, szociális szövetkezetek támogatására kiírt pályázatot, amin aztán az őt lefizető két vállalkozónak kellett volna nyernie. Mengyi 5 + 5 millió forint kenőpénzt, vagy ahogy mondta, “alkotmányos költséget” kért a dologért, aztán később az is felmerült, hogy az elnyert összeg felét kéne eljuttatni hozzá.

Mengyi azért kapta a Voldemort becenevet, mert a vallomások szerint a vállalkozók tudtára adták, hogy az ő nevét semmilyen körülmények között nem szabad kimondani, így ők elkezdték a fideszes országgyűlési képviselőt a Harry Potter sorozat tiltott nevű főgonosza után Voldemort nagyúrnak nevezni.

A korrupciós tervekbe közben súlyos hiba csúszott: a vállalkozók nem nyerték meg a pályázatot, és az egész csapatot lehallgatták az adónyomozók.

A krach azon a ponton jött el, amikor a pályázat bebukása után a vállalkozók visszakövetelték a már kifizetett 5 millió forintot, azért az őket és Mengyit is jól ismerő közvetítő, K. Péter Mengyihez fordult, aki oda is adta neki a pénzt, annak átadásnál viszont lecsaptak az adóhivatal nyomozói.

Mengyiék végig azzal védekeztek, hogy az ez egész ügy egy buta tévedés, lényegében kabátlopási ügybe keveredtek.

Az ítélet jogerős!

Kapcsolódó cikkek

Kövér skizofréneknek nevezte a baloldalra szavazó keresztényeket. És felszólította a papokat, hogy átkozzák ki őket.

O.L.K.T.

Kétely-bizottság: kiderítik, történt-e választási csalás

O.L.K.T.

Adomány helyett bunkó beszólásokkal bombázták a fideszesek Bangóné-t!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról!

Sikeresen feliratkoztál!