Mikor óvodás voltam, kisfiúként azon versenyeztünk, ki pisil messzire.

Ideje lenne már ezt a cicaharcot az ellenzéki oldalon /DK és MSZP/ befejezni, olyan az egész, mintha óvodások és nem komolynak tűnő politikusok lennének. Mikor óvodás voltam, kisfiúként azon versenyeztünk, ki pisil messzire. Nos, ez folyik most a főpolgármester -jelölti előválasztás kapcsán. Vegyék már az érintett pártok vezetői észre, hogy a fővárosiak -néhány bősz párthívő kivételével-magasról tesz erre a vitára. Azt várja, hogy legyen olyan politikai erő, amely képes lesz arra, hogy ősszel megrendítse a fővárosban Orbán uralmát.

Ezek a kicsinyes, piti viták a nyilvánosság előtt méltatlan minden benne résztvevőhöz, tessék végre felnőni ahhoz, amit a fővárosiak többsége vár az ellenzéki pártokról. Most nem az a tét, hogy melyik párt lesz a sok kis párt között a legnagyobb kicsi, hanem olyan erőt és persze hihető víziót kellene felmutatni, amely még a fideszes ellenszél ellenére is, más fejlődési pályára képes Budapestet állítani. Eddig ezekről a kérdésekről nem igen esett szó, megy az a harc, amelyet az elmúlt években megszoktunk és három kétharmadot hozott Orbánnak.

Egyébként aki azt gondolja, hogy Tarlós könnyű ellenfél lesz, az bizony téved. Ugyan már nem a fővárosban élek, de hallom, hogy a főpolgármester népszerűbb a Fidesznél, nem tartják rossz városvezetőnek a fővárosi lakosok. Igencsak fel kell kötni a jelölteknek az alsóneműt ahhoz, hogy egy várhatóan mocskos kampányban eredményes legyen. Ha nincs a “szövetkező” pártok között bizalom, ha a közös jelöltnek állandóan azt kell lesnie, hogy baráti oldalról mikor döfik hátba, akkor nehéz lesz.

Akkor még nem számoltunk Puzsér és más kamujelöltekkel, mert biztos lesznek a kormánypárt fizetési listáján szereplő jelöltek, akik hirtelen felvilágosodnak és rájönnek indulniuk kell a főváros kulcsáért.

Írta: Budácsik Lajos/facebook

Kapcsolódó cikkek

A magyarok értenek az újjáépítéshez. Legyen Mészárosé a tender!

O.L.K.T.

A mélyszegénységben levők naponta élik át a kirekesztettséget

O.L.K.T.

Orbán Ráhel csúnyán lealázta a pedagógusokat!

O.L.K.T.