Mikor állt ki a magyar miniszterelnök nyílt vitára utoljára? Most sem…

Timmermans igen – Orbán nem. Hamar eldőlt a szociáldemokrata csúcsjelölt és a magyar kormányfő tévévitájának kérdése.

Az európai szociáldemokraták bizottsági csúcsjelöltje, Frans Timmermans az MSZP meghívására a jövő héten Magyarországra látogat. A politikus a kampánya során nem rejtette véka alá, hogy sok kérdésben nem ért egyet a magyar miniszterelnökkel. Az Euronews, Európa legnézettebb hírcsatornája ezért felajánlotta a lehetőséget, hogy álljon ki egy vitára a magyar miniszterelnökkel stúdiónkban.

Meghívónkban – melyet mindkét reménybeli vitapartnernek elküldtünk, a következőt írtuk: az Euronews-nak, mint független televíziós csatornának, felelőssége az európai választók széles körű tájékoztatása. Az Európai Parlamenti választások közeledtével mind fontosabb helyet foglalnak el az Európa jövőjével kapcsolatos viták. Mára az egyik markáns viszonyítási pont az Orbán Viktor által képviselt álláspont lett. Tőle karakteresen eltérő álláspontot jelenít meg Frans Timmermans úr. Ezért úgy határoztunk, hogy az EP választás előtt egy beszélgetésre szeretnénk vendégül látni Magyarország miniszterelnökét és Frans Timmermanst, a baloldali pártok csúcsjelöltjét.

A felkérést Timmermans elfogadta, nem sokkal később azonban Orbán Viktor miniszterelnök sajtósa, Havasi Bertalan azt közölte, hogy bár ” köszöni a felkérést, de nem fogadja el a meghívást.”

A levélben meg is indokolták a döntést, mint írják: “Nem volna ugyanis helyes, ha Magyarország miniszterelnöke beleavatkozna Timmermans és Weber csúcsjelölt urak választási kampányába.”

Kapcsolódó cikkek

Brutális támadás édes hazánk ellen: lehagyták miniszterelnök urat az évtized legfontosabb embereinek listájáról

O.L.K.T.

Vadai Ágnes: “Lehet választani: embercsempészet vagy korrupció miatt mennek börtönbe!”

Rubóczki Tamás

A szaros pelenka után ment a Kedves Vezető Horvátországba.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!