Migráció. Be, vagy kivándorlás a rosszabb?

Hozzávetőlegesen 3,5 millió szír menekült és megközelítőleg félmillió iraki menekült él Törökország területén. A török állam gondoskodik az ellátásukról, amiért ezek a menekültek hálásak lehetnek Erdogánnak.

Az EU-török megállapodásnak köszönhetően a migrációs hullám megállt, Törökország nem engedi a migránsokat Európa irányába.

A “migráns”- áradatot tehát nem Orbán állította meg a kis méregdrága kerítésével, hanem az EU, karöltve Törökországgal. De emiatt nem kell a magyaroknak olyan nagy hálát érezniük Ördögám irányába, ugyanis Magyarország nem menekültcélpont; a mi hazánk számukra csak egy átjáró lett volna. A menekülteknek Magyarország ugyanúgy nem perspektíva, ahogy sok polgátrásunknak sem az, hisz láthatjuk: aki teheti, az megy Nyugat-Európába dolgozni, boldogulni, szaporodni.

Orbánnak akkor lehetnek hálásak a magyarok, ha le tudja állítani a kivándorlást, méghozzá nem olyan megosztó frázisokkal, mint “Az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz”, hanem olyan életfeltételek megteremtésével, amelyek vonzóbbá teszik a magyarok számára a saját hazájukat, mint egy másik országot, az övéktől eltérő kultúrával, ahol a gyerekeik nem az anyanyelvükön fognak tanulni, az unokáik pedig nem fognak vágyódni a nagyszüleik szülőhazájába.

Kapcsolódó cikkek

A KILAKOLTATÁSI ASSZISZTENSEK!

Rubóczki Tamás

Vásárhelyi Mária: El a kezekkel Nagy Blankától!

Rubóczki Tamás

Itt a következő politikai pedofil! 24 óra alatt a második!

Rubóczki Tamás