Miért vett 23 millióért négy szőnyeget az MNB?

Ön szerint helyes, hogy az MNB alapítványa 23 millió forintot költött négy gyapjúszőnyegre?

Matolcsy váratlan magyarázattal állt elő, miért vett 23 millióért négy szőnyeget az MNB

Ön szerint helyes, hogy az MNB alapítványa 23 millió forintot költött négy gyapjúszőnyegre? – kérdezte a szocialista Bárándy Gergely Matolcsy Györgyöt, aki meg is magyarázta a vásárlást:

“A kérdésében hivatkozott szőnyegeket az Art-Kelim Békésszentandrási Szőnyegszövő és Kereskedelmi Kft. készíti, mely Magyarországon egyedülálló, kézi csomózású szőnyegeket gyárt. A szőnyegek megvásárlásáról a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány Kuratóriuma döntött . A kézi csomózású szőnyegek az Alapítvány tulajdonában álló 1014 Budapest, Úri utca 21 . számú alatt található épületben kapnak helyet.

A 800 éves múltra visszatekintő épület oktatási és közösségi térként nyílik meg, melyben magas színvonalú angol nyelvű doktori képzés is működik. Az épületnek mind a múltjához és jelenéhez, mind az unikális közgazdász-képzéshez méltó berendezési tárgyakkal kell rendelkeznie .

A magyar kézi szőnyegszövési szakmakultúra fennmaradását jelenleg alapjaiban veszélyezteti a szőnyegszövő kiöregedése és az utánpótlás hiánya, valamint a gépi gyártás elterjedése. Ipartörténeti jelentősége van annak, hogy ez a tradíció Magyarországon fennmaradjon. Az Alapítvány a Békésszentandrási szőnyegek megrendelésével támogatja a hazai kézműipart, a kézi szőnyegszövés szakmakultúrájának fennmaradását.”

http://top8.hu/matolcsy-varatlan-magyarazattal-allt-el-miert-vett-23-mil…

Kapcsolódó cikkek

Hé Orbán! – Hol sumákol Nikola Gruevszki?

Rubóczki Tamás

“Az emberek elhitetik önmagukkal, hogy keresztények, anélkül, hogy egy szikrányi szeretet lenne bennük.” (Müller Péter)

O.L.K.T.

Egy év alatt 65 milliárd forintot költöttek a pénzünkből hazugságkampányra

O.L.K.T.

Hozzászólok