Miért van szegénység és éhezés, ha évtizedek óta bőség van?

Már elég élelmiszert termelünk ahhoz, hogy mindenkinek jusson. Ez elsősorban a Zöld Forradalomnak köszönhető, ami a mezőgazdaság gépiesítésére utal. De akkor miért van mégis olyan sok éhező?
Jelenleg kb. 795 millió ember szenved mennyiségi éhezéstől,
783 millióan nem férnek hozzá tiszta ivóvízhez, és 100 millió hajléktalan van, miközben globálisan 10 milliárd embernek elegendő élelmiszert termelünk (aminek kb. 25%-át elpazaroljuk, de még így is elegendő lenne), bőven volna kapacitásunk megtisztítani az összes fertőzött vizet, és jóval több üres lakás van, mint hajléktalan. A fő ok, amiért mégsem fér hozzá mindenki ezekhez a javakhoz, az a szegénység, ami viszont nem szükségszerű. A szegénység emberalkotta jelenség, és a társadalmi viszonyok átalakításával megszüntethető.
A szegénység felszámolása egyébként évenkénti transzferekkel az OECD GDP-jének csupán 0,7%-ba kerülne, amire az érintett országok ígéretet is tettek még 2002-ben (Monterrey Megegyezés), ám a cselekvés elmaradt.


FORRÁS: FNA-Mozgalom oldalról

Kapcsolódó cikkek

Semjén: Nekünk az a dolgunk, hogy kipréseljük Brüsszelből a pénzt

O.L.K.T.

Székely Tamás: „Kaszák, kapák kiegyenesednek”

Rubóczki Tamás

Kovács néni nem magyar

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!