Mi lesz még itt?

0

14 nap, és döntünk a sorsunkról

Hosszú lesz ez a tizennégy nap. Főleg annak, akiket csak érint a politika. Mocskolódás, rongálás, megbélyegzés. Ennyi telik a jelenleg regnáló kormánypárttól. Hol vannak az érvek? Küzdünk a bevándorlással (hozzáteszem jogosan), de mi lesz a több százezer emigrált honfitársunkkal, akik nem kalandvágyból, hanem az életben-maradás szükségletében hagyott itt minket.

Érvek helyett csak az ellenzék mocskolása jutott a kormánypártiaknak. Pedig ha annyira jól megy az ország sorsa, beszélhetne az egészségügy eredményeiről. Persze nem tud, hiszen országszerte orvos- és ápolóhiánnyal küzdünk. Egy-egy felmondással osztályok zárhatnak be, lehetetlenül el a lakosok egészségügyi ellátórendszerhez való fordulása. A háziorvosok 40% 70 év feletti. 5 éven belül összeomolhat az alapellátás. Nincs elég orvos, aki itthon marad.

Az oktatásban részt vevők (tanárok-diákok) folyamatosan lázonganak. A tanárok a kötelező pedagógus minősítés alkalmatlanságán, túlbürokratizálásán, a diákok a felesleges túlterhelés miatt.

Az őstermelőinket el akarják lehetetleníteni. Lenyomott szőlőárakkal, bizonytalan felvásárlási szándékkal tartják rettegésben a szőlészeti ágazatunkat. A Pannon borrégió furmintárai hektáronként 600.000 forinttal több, mint nálunk. A térséget lassan felvásárolják az Oligarchák, strómanok. Nincs beleszólása az egy hektár alatti szőlőterülettel rendelkező embereknek a hegyközségi tanácsokban, elvették a földtámogatást is.

Lehet dolgozni a vidékünkön. Helyben, közmunkán vagy 100.000 forintért a kevés üzemeinkben. Kassa környékén lassan több hegyközi dolgozik, mint itthon. Jó az ajánlat a helyben maradóknak: Jabil, Bosch, satöbbi. Állami cégeinknél itt fizetik a legkevesebb munkabért, pedig semmiből nem következik ez. Fiktív munkahelyteremtések történnek, ahelyett hogy több tucat embernek tudnának biztosítani egy-egy vállalkozással biztos megélhetést, inkább ellopják a pénzt.

Igen, ellopják. A szemünk előtt lopnak meg minket. Fideszes csókosok falusi turizmusra hivatkozva építik az új házaikat. Az, hogy soha nem volt gyakorlatilag benne vendég, de papíron azért oda írták. EU-s pályázatokon keresztül, túlárazott tendereken történik a visszaosztás. Ha minden pénz jó helyre ment volna, s nem veszett volna el a céghàlokon keresztül bizonyos zsebekben, már rég nem a leghátrányosabb térségek közé tartoznánk.

Ezt akarjuk, hogy folytatódjon? Vagy csináljuk jobban?

Adjon egy esélyt nekünk, nekem, hogy a kormány által elindított pozitív folyamatokat megtartva (mert van ilyen is, pl.: családi adókedvezmény), a valódi problémákat megoldjuk!

Szerepeljen itt biztosítékkép a valódi ellenzéki esélyekről Márki-Zay Péter és a ‘V18-ak, s több civil szervezet ajánlása, akik szerint valóban csak a Jobbiknak, s nekem van esélyem a körzetben nyerni, s megoldani a munkahelyteremtés, bérkérdés, egészségügy, s a többi ugyan olyan fontos ágazat, téma problémáit!

rendszervaltas2018.hu

taktikaiszavazas.hu

kireszavazzunk.hu

(Mikola Gergely)