Mi legyen vele, ha már nincs rá szükségünk?!

Az semmiképpen sem tanácsolható senkinek, hogy az ünnepi díszektől megfosztott, csak a földben örökzöld növényektől mondjuk egy panelház erkélyéről ledobva szabaduljon meg.

E helyett a fővárosiak több lehetőség közül is választhatnak: kitehetik a kiszolgált fákat az utcára kihelyezett kukák mellé, vagy a városszerte kijelölt, több mint 250 gyűjtőhely valamelyikére maguk is elvihetik őket.

Az FKF, amelynek a kisebb és nagyobb növényekre „szakosodott” úgynevezett fenyőfajáratai a következő hetekben rendszeresen körbejárják majd a budapesti utcákat, arra külön felhívja a figyelmet, hogy ügyelni kell arra, a kitett fenyők ne akadályozzák a gyalogos- és autóforgalmat vagy a parkolást.

Az önkormányzati közterület-fenntartó társaság saját maga gondoskodik a hasznosításról: a tűlevelűeket először aprítják, majd a Fővárosi Hulladékhasznosító Mű kazánjaiban elégetik őket. Tájékoztatásuk szerint a fenyő a magas gyantatartalma miatt kitűnő tüzelőanyag, s az elégetésből nyert energia átalakításával több tízezer budapesti háztartás számára biztosítanak fűtési gőzt és villamos áramot.

Kapcsolódó cikkek

Apa mosdik, Anya főz…

O.L.K.T.

Kövér László szerint Gyurcsány egy nemzetáruló kommunista!

O.L.K.T.

Mégsem lesz ősszel 50 FT a krumpli. Akkor inkább ott rohadjon meg!!!

O.L.K.T.