Mészáros Lőrinc megdöntötte a vasútépítés kilométerenkénti árrekordját!

Megdöntötte a vasútépítés kilométerenkénti árának rekordját a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Zrt. A G7 cikke szerint 55 milliárd forintért végezhetik a Debrecen-Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének első ütemét. Ez a fejlesztés a BMW Debrecenben épülő gyárához kapcsolódó beruházások legdrágább eleme.

A korszerűsítendő szakasz mindössze 15 kilométer hosszú, vagyis kilométereként 3,6 milliárdba kerülne az építkezés. Ez pedig új magyar rekord, legalábbis a Heti Válasz 2018 januári összesítése alapján eddig a Szolnok-Szajol vasútvonal kilométere volt a legdrágább 3,29 milliárd forinttal, pedig ahhoz egy új Tisza-hidat is építettek.

Az is igaz, hogy a mostani fejlesztésnek is vannak jelentős árdrágító elemei: átépítik a debreceni és a macsi állomásokat, külön állomást építenek a BMW-gyárnak, zajvédőfalat, aszfaltozott utat, kerékpárutat és járdát építenek, egyben kétnyomúsítják is a pályát. (Via HVG)

Kapcsolódó cikkek

Hallod Orbán! Aláírtad Váradi András a felcsúti juhász halálát?

Rubóczki Tamás

Tagadja a Rendőrség a gumibotozást, holott többen látleletet vetettek!

Rubóczki Tamás

Kifizette a Pesti srácok az ötmilliós bírságot Juhász Péternek

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!