Mészáros és Tiborcz hivatalosan is üzlettársak.

0

Mészáros és Tiborcz hivatalosan is üzlettársak.

Semmi meglepő nincs abban, hogy Orbán Viktor strómanja és lányának a férje üzleti kapcsolatba kerül hivatalosan. Előbb utóbb várható volt, hogy a strómannál lévő vagyont valahogy el kell juttatni a családi kasszához és persze úgy, hogy ez látszatra hivatalos legyen.

A recept egyszerű volt. Lopd el a közpénzt egy strómanon keresztül, házasítsd ki a lányod, tedd őt és férjet gazdaggá annyira, hogy a strómannál lévő közvagyont papíron hivatalosnak tűnő módszerrel átvegye és betegye a családi kasszába. Bár időigényes, de módfelett praktikus eljárás a vagyon átruházására úgy hogy abba belekötni szinte lehetetlen.

Íme a hivatalos verzió:

20,59 százalékos részesedést szerzett Orbán Viktor vejének cége Orbán Viktor barátjának óriáscégében. Tiborcz BDPST-je két igazgatótanácsi tagot is delegálhat Mészáros Appeninnjébe.

Stratégiai partnerségre lép az Orbán Viktor barátjához, Mészáros Lőrinchez köthető Konzum-csoport és az Orbán Viktor veje, Tiborcz István többségi tulajdonában álló BDPST Zrt – írja az Index a Konzum-csoportba tartozó Appeninn Holding Nyrt. közleményére hivatkozva. A Budapesti Értéktőzsdén bejelentett tranzakciónak megfelelően a Konzum PE Magántőkealap értékesíti a tulajdonában lévő, 20,59 százalékos részvénycsomagot a BDPST-nek.

A megállapodás értelmében Orbán vejének cége „hosszú távú, stratégiai befektetésként kezeli az Appeninn Holding Nyrt.-ben szerzett tulajdonrészét, és a nagytulajdonosok a jövőben közös befektetéseket terveznek a régiós ingatlanpiacon”. Az Appeninnben a Konzum 33,2 százalékkal irányító marad, míg a BDPST Tomcsányi Gábor vezérigazgatót, valamint helyettesét, Somfalvi Pétert delegálja az Appeninn igazgatótanácsába.

Forrás alfahir.hu