Mészáros emberei lecsaptak a Heti Válasz maradványaira

A bezáratott lap természetesen a NER-ben landolt

A Heti Válasz tavalyi bezáratása után jelenleg a kiadó értékesíti a lap megmaradt tulajdonait, mint például a védjegyet, a kiadói jogokat és a vlasz.hu domain-t is, beleértve a lap 18 évnyi munkáját őrző archívumot i.s A VálaszOnline portál, amely a Heti Válasz utódjaként jött létre, hozta nyilvánosságra, hogy miként zajlott a jogok és az archívum NER-hez kapcsolása.

A fenti immateriális javak megvételére a kormány által működtetett Elektronikus Értékesítési Rendszerben június 10-igelehetett pályázatot benyújtani. A minimum ár 200 ezer forint volt. A VálaszOnline mint a lap szellemi örököse, ha nem is nagy reménynel, de benyújtotta pályázatát, amelyben leszögezték, csak a miniműlis összeget tudják kifizetni, de céljuk az, hogy az újság értékeit, archívumát megmentsék.

Temrészetesen ajánlatuk ellenében két másik pályázó is érkezett: egy ötmilliós és 7,9 milliós ajánlattal. A VálaszOnline kiderítette, hogya  csúcsajánlatot az a Benyó Zsuzsanna tette, aki anno Simicska Lajos egyik legközvetlenebb munkatárs volt, majd 2018 után átkerült a Mészáros-érdekkörökbe: a Pro A és Pro B nevű vagyonkezelő kft.-ket, vagyis a híres-hírhedt Közgép Zrt. öt anyavállalata közül kettőt is vezet. Benyó azonban visszalépett, így a Heti Válasz maradványait az 5 millió foritot ígérő Vörös József nyerte el.

Így már kérdés sem marad a NER-hez kapcsolásról. Ahogy írják:

“Vörös egyébként szinte mindenkinél közelebb áll Mészároshoz; ő a Puskás Akadémia jogi képviselője, akin keresztül nemrég a Simicska-cégegyüttes is „hazatért” a miniszterelnök felcsúti bizalmasához.”

Hogy mi a tervük a felvásárlóknak a Heti Válasz jogaival és archívumával – teljes eltüntetés, esetleg megőrzés vagy netán újraindítás – , arról egyelőre nem tudni részleteket.

 

Zéró tolerancia

„A választás után természetesen elégtételt fogunk venni” – fenyegetőzött a kormányfő a kampányban, amikor a média több fideszes politikus szennyesét kiteregette. Április 8. után először azokra csaptak le, akik jobbról merészelték bírálni Orbán Viktor politikáját.

Forrás: A teljes cikk a MAGYAR NARANCS-ban:https://magyarnarancs.hu/belpol/meszaros-emberei-lecsaptak-a-heti-valasz-maradvanyaira-120784

Kapcsolódó cikkek

Ismét megszólalt Soros György Orbán Viktorról!

Rubóczki Tamás

A teljes pécsi városvezetés pénzmosó

O.L.K.T.

Egyre kaotikusabb a munkaerőhiány Magyarországon

Rubóczki Tamás